اگر دندان‌های حساس دارید، این نکات را رعایت کنید


 

  • اگر دندان‌های حساس دارید، این نکات را رعایت کنید

    برترین‌ها: آیا دندان‌های حساسی دارید که گهگاه با درد شدید غافلگیرتان می‌کند؟ نکات زیر را رعایت کنید تا درد و ناراحتی‌تان به حداقل برسد یا به طور کل متوقف شود.

    اگر دندان‌های حساس دارید این نکات را رعایت کنید

    علت حساس شدن دندان‌های‌تان را پیدا کنید

    اگر شما هم جزو آن یک هشتم افرادی هستید که از حساس بودن دندان‌های خود رنج می‌برند پس باید بفهمید چرا چنین مشکلی دارید و چرا هر وقت غذایی خیلی گرم یا خیلی سرد می‌خورید دندان‌های‌تان درد می‌گیرند.

    حساس شدن دندان‌ها به دلیل نمایان شدن انتهای عصب‌ها در اثر خوردگی مینای دندان روی دندان یا روی استخوان و بافت زیر لثه است. وقتی دندان‌های شما در معرض یکی از بسیار فاکتور‌هایی که می‌توانند موجی از حساسیت ایجاد کنند قرار می‌گیرند، مثلا بستنی، نوشابه‌های اسیدی و یا حتی باد، انتهای عصب‌ها تحریک شده و درد شدیدی در پالپ دندان ایجاد می‌شود.

    دانستن این فرایند می‌تواند کمک‌تان کند متوجه شوید چه محصولات و تکنیک‌هایی ممکن است بتوانند دردتان را تسکین داده یا کاملا رفع‌شان کنند.

    مراقبت ها

    از خمیردندان‌های مناسب دندان‌های حساس استفاده کنید

    اولین قدم برای کنترل درد در دندان‌های حساس این است که به جای خمیردندان‌های معمولی از خمیردندان‌های مناسب دندان‌های حساس استفاده کنید. این خمیردندان‌ها با پُر کردن لوله‌های انتهای عصب‌ها و مهار کردن تحریک‌شان، تاثیر می‌گذارند.

    بهترین خمیردندان‌ها برای دندان‌های حساس حاوی فلوراید، نیترات پتاسیم یا استرونتیوم کلراید هستند. خمیردندان‌های مناسب دندان‌های حساس مهم است که حاوی سدیم لوریل سولفات نباشند.

    سدیم لوریل سولفات ماده‌ای است که در بیشتر خمیردندان‌ها وجود دارد و باعث می‌شود وقتی که مسواک می‌زنید، کف درست شود، اما همین ماده می‌تواند دندان‌ها و لثه‌های حساس را تحریک کند.

    پتاسیم نیترات می‌تواند تحمل دندان‌ها را نسبت به سرما و گرما تدریجا افزایش بدهد. همین روش ساده، یعنی جایگزین کردن خمیردندان معمولی با خمیردندان مناسب دندان‌های حساس می‌تواند در خیلی از افراد، حساسیت دندان‌ها را به طور کلی رفع کند.

    از مسواک با برس نرم استفاده کنید

    اگر دندان‌های حساس دارید این نکات را رعایت کنید

    برای جلوگیری از هر گونه آسیب بیشتر به مینای دندان یا بافت لثه، حتما از مسواک با برس نرم استفاده کنید. استفاده از مسواک با برس زبر می‌تواند فرسایش مینای دندان‌ها و لثه‌ها را تشدید کرده و دندان‌ها را حساس‌تر نیز بکند. با حرکات ملایم و آرام مسواک زده و خط لثه را با دقت بیشتری مسواک بزنید.

    به طور مرتب برای چکاپ دندان‌ها به دندانپزشک مراجعه کنید

    اهمیت دادن به بهداشت دهان و دندان و مراجعه‌ی منظم به دندانپزشک توصیه‌ای است که به همه‌ی افراد می‌شود، اما برای آن‌هایی که دندان‌های حساس دارند، اهمیت بیشتری هم دارد. توصیه می‌کنیم صبح و شب مسواک بزنید، هر روز دندان‌ها را نخ بکشید و هر وقت برس مسواک‌تان تغییر شکل دارد آن را عوض کنید.

    ضمنا با دهان شویه‌ی حاوی فلوراید دهان‌تان را شستشو دهید، اما توجه داشته باشید که دهان شویه‌های دارای الکل می‌توانند دهان را خشک کرده و در واقع دردتان را شدیدتر کنند.

    از دندان‌های‌تان در برابر دندان قروچه محافظت کنید

    ده درصد افراد دچار دندان قروچه‌ی مزمن طی شب هستند که به آن بروکسیسم نیز می‌گویند. علت دندان قروچه می‌تواند استرس، برخی از داروها، اختلالات خواب و سایر فاکتور‌ها باشد. دندان قروچه‌های هر شب می‌تواند فشار بسیار زیادی به دندان‌ها وارد کند و مینای دندان را از بین برده و دندان‌ها را حساس کند.

    اگر نمی‌دانید شب‌ها دندان قروچه می‌کنید یا نه، بررسی کنید آیا صبح با درد آرواره یا سر درد از خواب بیدار می‌شوید یا دندان‌های‌تان نرم به نظر می‌رسند. با دندانپزشک‌تان در مورد استفاده از محافظ دندان یا نایت گارد صحبت کنید تا اگر لازم است با کمک این وسیله طی شب از دندان‌های‌تان محافظت نمایید.

    سراغ محصولات سفید کننده دندان نروید

    اگر دندان‌های‌تان مرتبا حساس می‌شوند شاید بهتر باشد از محصولات سفید کننده دندان استفاده نکنید، چه از نوع رایج در داروخانه‌ها و چه از نوعی که در مطب دندانپزشک از آن‌ها استفاده می‌شود. محصولات سفید کننده دندان حاوی مقدار زیادی کاربامید پروکساید هستند که در دهان شما به هیدروژن پروکسید تبدیل می‌شود.

    در خیلی از موارد، این هیدروژن پروکسید، مینای دندان را می‌سابد و انتهای عصب‌های دندان را در معرض قرار می‌دهد، در نتیجه دندان‌ها حساس می‌شوند. برای افرادی که در حال حاضر دچار حساسیت دندان‌ها هستند و این اتفاق مکررا بروز می‌کند، افزودن محصول سفید کننده دندان به روتین مراقبتی، فقط باعث تشدید مشکل خواهد شد.

    نوشابه‌ها و غذا‌های اسیدی مصرف نکنید

    اگر دندان‌های حساس دارید این نکات را رعایت کنید

    اگر دندان‌هایی حساس دارید پس حتما می‌دانید که گرما و سرما و غذا‌های شیرین می‌توانند دندان‌های‌تان را دردناک کنند. ساده‌ترین راه این است که مصرف غذا‌های خیلی گرم یا خیلی سرد، شیرینی‌ها و غذا‌هایی که خیلی اسیدی هستند مانند مرکبات و نوشابه‌های گازدار را به حداقل برسانید.

    جویدن چیز‌های سرد و سفت (مانند یخ) نیز اصلا مناسب شما نیست. تغییرات ناگهانی دمای داخل دهان همرا با سفتی یخ باعث می‌شود دندان‌های‌تان ترک بخورند و حساس‌تر از قبل شوند.

    علت‌های شایع حساس شدن دندان‌ها

    اگر مینای دندان که لایه‌ی محافظ آن است سابیده و خورده شود، دندان حساس خواهد شد. وقتی مینای دندان نازک می‌شود عاج زیر آن نفوذپذیرتر شده و اجازه می‌دهد مایعات و هوا راحت‌تر از مینای دندان عبور کنند.

    در زیر عاج دندان، بافتی به نام پالپ دندان وجود دارد که دارای رگ‌های خونی بوده و انتهای عصب‌های زیادی در آن وجود دارد. وقتی مواد غذایی از عاج عبور کرده و به انتهای عصب‌ها می‌رسند، فرد احساس درد و ناراحتی در دندان خود می‌کند. نوشیدن مایعات سرد یا گرم و جویدن می‌تواند این درد را ایجاد کند.

    عوامل زیر نیز می‌توانند سبب حساس شدن دندان‌ها شوند:

    • تورم لثه ناشی از تجمع پلاک و جرم
    • پوسیدگی دندان
    • سفید کردن دندان
    • زیاد مسواک زدن یا محکم مسواک زدن
    • خوردن غذا‌های اسیدی
    • دندان قروچه یا بهم سابیدن دندان‌ها

    چند راهکار خانگی برای کاهش حساسیت دندان‌ها

    شستشو با محلول آب‌نمک

    اگر دندان‌های حساس دارید این نکات را رعایت کنید

    نمک یک ضدعفونی کننده‌ی طبیعی و موثر است که می‌تواند از التهاب کم کند. برای تسکین علائم ناشی از حساس شدن دندان‌ها، روزی دو بار محلول آبنمک در دهان‌تان غرغره کنید.

    یک دوم تا سه چهارم قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب ولرم حل کنید. محلول را 30 ثانیه در دهان‌تان بچرخانید و سپس تُف کنید.

    عسل و آب گرم

    عسل یک ضد باکتری طبیعی است که می‌تواند پروسه‌ی التیام را سرعت بدهد و درد و تورم و التهاب را کم کند. برای کاهش احساس درد و ناراحتی ناشی از حساس شدن دندان‌ها، دهان‌تان را با محلولی که از یک لیوان آب گرم و یک قاشق عسل تهیه کرده‌اید شستشو دهید.

    زردچوبه

    زردچوبه یک عامل ضد التهابی است، چون حاوی ترکیبی به نام کورکومین است. کورکومین نیز می‌تواند التیام زخم را تسریع کند. برای بهداشت دهان و تسکین درد ناشی از حساس شدن دندان‌ها می‌توانید پودر زردچوبه را روی دندان‌های‌تان ماساژ بدهید.

    یک قاشق چایخوری زردچوبه را با یک دوم قاشق چایخوری نمک و یک دوم قاشق چایخوری روغن خردل ترکیب کرده و خمیر حاصل را روزی دو بار روی دندان‌ها و لثه‌های‌تان بگذارید تا دردتان تسکین بیابد.

    چای سبز

    اگر دندان‌های حساس دارید این نکات را رعایت کنید

    چای سبز محصول دیگری است که بابت فواید زیادش برای سلامتی معروف است. چای سبز در پیشگیری از سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی موثر بوده و مطالعات نشان داده‌اند خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد و برای سلامت دهان نیز سودمند است. برای تسکین درد و ناراحتی دندان‌های حساس‌تان از چای سبز شیرین نشده به عنوان یک دهان شویه روزی دو بار استفاده کنید.

    کپسایسین

    کپسایسین ترکیبی است که در فلفل قرمز و خیلی از فلفل‌های تند وجود دارد و عامل تندی فلفل است. کپسایسین دارای خاصیت ضد درد است و برای درمان سندرم دهان سوزان جهت کاهش التهاب و درد به کار می‌رود. برای دندان‌های حساس‌تان می‌توانید از کپسایسین به عنوان یک ژل موضی یا دهان شویه استفاده کنید. در ابتدا ممکن است کپسایسین احساس سوزش ایجاد کند، اما کم کم از دردتان کم خواهد کرد.

    عصاره وانیل

    عصاره وانیل دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی و ضد درد است. از عصاره وانیل برای کاهش درد و ناراحتی در کودکانی که در حال دندان درآوردن هستند استفاده می‌شود. برای کاهش درد دندان‌های حساس‌تان، عصاره وانیل را روی یک تکه پنبه بریزید و پنبه را به مدت چند دقیقه به لثه‌های‌تان بمالید و این کار را هر وقت که لازم است تکرار کنید.

    اگر حساسیت دندان‌های‌تان ادامه پیدا کرد با دندانپزشک مشورت کنید

    اگر دندان‌های حساس دارید این نکات را رعایت کنید

    درد و حساسیت مداوم دندان‌ها مخصوصا اگر بیشتر در یک طرف دهان باشد، اغلب علامت این است که مشکل جدی‌تری در دهان‌تان وجود دارد. اگر استفاده از خمیردندان‌های مناسب دندان‌های حسای، حذف غذا‌های اسیدی و استفاده از مسواک با برس نرم نتوانستند از درد و ناراحتی‌تان کم کنند و راهکار‌های خانگی نیز جواب ندادند پس حتما باید در این مورد با یک دندانپزشک مشورت کنید.

    حساسیت بیش از حد دندان‌ها که با ترفند‌های معمول رفع نمی‌شود می‌تواند ناشی از ترک خوردگی در دندان، آسیب عصب، عفونت و یا یک سری عوارض دیگر باشد. خوشبختانه دندانپزشک شما می‌تواند این مسائل را با پُر کردن، وارنیش فلوراید و سایر درمان‌ها رفع کرده و دندان دردتان را تسکین بدهد.

    منابع: thehealthy، healthline، medicalnewstoday




لکه‌بینی در بارداری، چه موقع خطرناک است؟


 

  • لکه‌بینی در بارداری، چه موقع خطرناک است؟

    920455

    29 مهر 1398 - 07:56

    1081 

    برترین‌ها: لکه بینی طی بارداری، مثل خونریزی و لکه بینی واژینال وقتی که به دلیل حامله بودن‌تان پریود نیستید، می‌تواند مشکلی سردرگم کننده باشد. اما نگران نشوید؛ زیرا لکه بینی در بارداری تا حدودی معمول است.

    ممکن است شما در تمام طول بارداری‌تان لکه بینی داشته باشید و خطری هم شما را تهدید نکند. به گفته‌ی پزشکان لکه بینی طی سه ماهه اول بارداری طبیعی است و در 15 تا 25 درصد از بارداری‌ها روی می‌دهد. در واقع اگر لکه بینی در ماه‌های اول بارداری روی بدهد، چندان جای نگرانی ندارد.

    چه زمان‌هایی لکه بینی طی بارداری را باید جدی بگیرید

    اما لکه بینی در بارداری چه زمانی علامت مشکلی جدی است؟ در این مطلب با ما باشید تا آنچه را که لازم است در مورد لکه بینی در بارداری بدانید به شما بگوییم.

    چه چیزی سبب لکه بینی در بارداری می‌شود؟

    لکه بینی و خونریزی طی بارداری علت‌های گوناگونی می‌تواند داشته باشد. شایع‌ترین دلیل لکه بینی در بارداری می‌تواند خونریزی لانه گزینی باشد که به دلیل لانه گزینی تخمک در دیواره‌ی داخلی رحم روی می‌دهد. این اتفاق معمولا بین یک تا دو هفته بعد از لقاح می‌افتد.

    بارداری باعث می‌شود خون بیشتری نسبت به حد معمول به سمت رحم، واژن و گردنه‌ی رحم فرستاده شود. این خون ممکن است بعد از رابطه جنسی یا هر فعالیت بدنی دیگری و یا حتی بی‌دلیل به بیرون تراوش کند.

    یک دلیل دیگر برای لکه بینی در بارداری، خونریزی ساب‌کوریونیک است که به دلیل خونریزی در اطراف جفت و دیواره‌ی رحم روی می‌دهد. همه‌ی این‌ها دلایل طبیعی برای لکه بینی و خونریزی طی بارداری هستند و جای نگرانی ندارند.

    البته کارشناسان در حال مطالعه روی این موضوع هستند که آیا ممکن است بین خونریزی ساب‌کوریونیک و سقط جنین ارتباطی وجود داشته باشد یا خیر. در این صورت، لکه بینی می‌تواند علامتی از سقط جنین یا بارداری خارج از رحم باشد که زمانی روی می‌دهد که تخمک بارور به جای رحم در لوله‌ی فالوپ لانه گزینی می‌کند.

    چه زمان‌هایی لکه بینی طی بارداری را باید جدی بگیرید

    اگر خونریزی طی سه ماهه دوم بارداری روی بدهد می‌تواند نشاندهنده‌ی مشکلی در جفت باشد مانند جفت سرراهی. جفت سرراهی زمانی است که جفت به جای اینکه بالای رحم جای بگیرد، گردن رحم را به طور کامل یا جزئی می‌پوشاند.

    این اتفاقی است که دردسرساز خواهد شد، زیرا گردنه‌ی رحم، راه عبور جنین در زمان تولد است. هر گونه تحریک و آسیبی در گردنه‌ی رحم می‌تواند موجب خونریزی سنگین شده و شرایط اورژانسی ایجاد کند. اگر دچار مشکل جفت سرراهی باشید، پزشک‌تان توصیه می‌کند از برخی از فعالیت‌ها مانند رابطه جنسی، استفاده از تامپون یا انجام هر کاری که ریسک خونریزی را افزایش بدهد (مانند پریدن، دویدن و چمباتمه زدن) خودداری کنید.

    دیدن ترشحات واژینال که صورتی رنگ یا حاوی خون است در سه ماهه آخر بارداری می‌تواند علامت زایمان زودهنگام باشد. در چنین مواقعی باید با پزشک‌تان تماس بگیرید و شرایط و علائم خود را توضیح دهید تا بدانید آیا زمان به دنیا آوردن کودک‌تان فرارسیده است یا نه.

    چه زمانی لکه بینی در بارداری خطرناک است؟

    باز هم می‌گوییم که لکه بینی طی بارداری معمولا جای نگرانی ندارد، اما خوب است بدانید چه چیز‌هایی نرمال و چه چیز‌هایی غیرعادی است. در ادامه علائمی را می‌گوییم که نشان می‌دهند بارداری‌تان احتمالا با مشکل روبرو شده و چه زمانی باید پزشک‌تان را در جریان بگذارید.

    خونریزی‌تان نسبتا سنگین است

    البته به سختی می‌توان معیار مشخصی برای «خونریزی سنگین» ارائه داد، اما طبق گفته‌ی پزشکان، اگر نیاز به استفاده از فقط یک تامپون یا پد بهداشتی طی سه ساعت داشتید این خونریزی معمولا خفیف تلقی می‌شود و مشکل خاصی وجود ندارد. ا

    گر به بیش از یک تامپون یا پد بهداشتی در عرض سه ساعت نیاز داشتید، این خونریزی متوسط محسوب می‌شود و هر چیزی که فراتر از این معیار باشد، خونریزی سنگین خواهد بود.

    هم خونریزی متوسط و هم خونریزی سنگین می‌توانند خطرناک باشند. اگر فکر می‌کنید دچار هر یک از این دو حالت هستید، باید هر چه سریع‌تر با پزشک‌تان تماس بگیرید، مخصوصا اگر لخته خون در خونریزی‌تان وجود دارد باید خیلی سریع اقدام کنید.

    خونریزی‌تان همراه با درد شدید و تب و لرز است

    اگر لکه بینی‌تان همراه با گرفتگی‌های شکم است ممکن است تا حدودی احساس ناراحتی کنید. اما اگر درد شدیدی دارید باید با پزشک‌تان تماس بگیرید. گرفتگی‌های خفیف می‌توانند نرمال محسوب شوند، اما اگر دردتان جوری است که مجبورتان می‌کند یک جا بنشینید و با کمپرس گرم، درد پایین کمرتان را تسکین بدهید پس مسئله فراتر از یک گرفتگی ساده است.

    درد شدید همراه با خونریزی یا لکه بینی، علامت مهمی است که باید هر چه زودتر بررسی شود. ضمنا گرفتگی‌های همراه با تب و لرز و خونریزی نیز نیاز به اقدام فوری پزشکی دارند.

    چه زمان‌هایی لکه بینی طی بارداری را باید جدی بگیرید

    علاوه بر خونریزی سنگین و درد شدید، چندین ساعت یا چند روز است که لکه بینی دارید

    اگر گهگاه دچار خونریزی‌های سبُک می‌شوید و احساس درد و ناراحتی ندارید پس مشکل خاصی وجود ندارد. به طور کلی، اگر دردی وجود ندارد، لکه بینی‌تان پیوسته و زیاد نیست، پس جای نگرانی وجود ندارد. اما اگر لکه بینی یا خونریزی‌تان مداوم است باید به پزشک‌تان اطلاعت دهید.

    اگر در سه ماهه‌ی اول بارداری‌تان، بیش از یک روز لکه بینی داشتید به پزشک‌تان اطلاع دهید. در سه ماهه‌ی دوم بارداری‌تان، اگر خونریزی‌تان بیش از دو سه ساعت طول کشید به پزشک‌تان اطلاع دهید؛ و در سه ماهه‌ی سوم بارداری‌تان، هر اندازه لکه بینی داشتید باید فورا با پزشک‌تان تماس بگیرید.

    منبع: self




خواص شگفت انگیز سیرابی و شیردان که از آن بی خبرید


 

  • خواص شگفت انگیز سیرابی و شیردان که از آن بی خبرید
    آفتاب‌‌نیوز :

    سیرابی و شیردان در ایران از خوراک‌های مرسوم و پر طرفدار هستند که در مقایسه با گوشت، پروتئین بیشتری دارند، این پروتئین از نوع حیوانی و از نظر اسید‌های آمینه کامل‌تر از پروتئین گیاهی است. همچنین آمینواسید‌های ضروری بدن با خوردن سیرابی تأمین می‌شود.

    در واقع، پروتئین و چربی موجود در سیرابی تقریباً به اندازه نیمی از پروتئین و چربی موجود در گوشت گاو و مرغ است. با گنجاندن سیرابی در وعده‌های غذایی خود می‌توانید مصرف چربی را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.

    مصرف 100 گرم سیرابی 8 درصد نیاز بدن به کلسیم را رفع می‌کند، همچنین این میزان سیرابی حاوی 7 گرم پروتئین و 4 گرم چربی است. کالری این ماده غذایی در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند کمتر است. سیرابی خواص فراوانی دارد که درمان کم خونی، تقویت و کمک به تولید اسپرم، تقویت و درمان ریزش مو، تقویت سیستم ایمنی، درمان زخم معده و خاصیت ضد سرطانی از جمله خواص متعدد آن است.

    سلامت چشم با مصرف سیرابی و شیردان
    ویتامین A یکی از ویتامین‌های لازم و ضروری جهت حفظ سلامتی بینایی محسوب می‌شود و سیرابی یکی از مواد غذایی است که مملو از این ویتامین است، در نتیجه این ماده غذایی برای تقویت بینایی مفید است. به علاوه ویتامین A برای رشد مو، سلامتی پوست و دستگاه تنفسی و مبارزه با عفونت‌ها مورد نیاز است و سیرابی منبع بسیار خوبی از آن است.

    کمک به رشد کودکان با مصرف سیرابی و شیردان
    سیرابی یکی از مواد غذایی مفید برای رشد و تقویت کودکان است، چرا که دارای پروتئین و آمینواسید‌های با کیفیت و ضروری بدن است که در رشد کودکان و نوجوانان نقش بسزایی دارد و کلسیم مورد نیاز آن‌ها را تامین کند. به علاوه این مواد در رشد و ترمیم بافت‌های از بین رفته هم نقش مهمی دارد. اگر کودک شما تمایلی به این غذا ندارد می‌توانید خوراک سیرابی که بسیار مقوی و لذیذ است را در منزل به راحتی تهیه کنید و یا انواع سوپ‌ها را برایش درست کنید و با این روش‌ها آن را در سبد غذایی خود جای دهید.

    سیرابی منبع خوبی از ویتامین ب است
    این ویتامین واکنش‌های شیمیایی بدن را تنظیم می‌کند که این واکنش‌ها موجب آزاد شدن انرژی در بدن، سلامت پوست، عملکرد بهینه مغز و تولید گلبول‌های قرمز خون می‌شود.

    تقویت پوست و مو با مصرف سیرابی و شیردان
    از آن جایی که سیرابی سرشار از ویتامین A، روی و ویتامین‌های گروه B است، فواید زیادی برای پوست و مو دارد. روی موجود در سیرابی جهت تقویت مو، بلندی قد مو و پر پشتی مو کاربرد دارد. همچنین این ویتامین‌ها از ریزش مو جلوگیری می‌کنند.

    روی یک ماده معدنی بسیار موثر است و برای حفظ سلامتی و عملکرد‌های جسمی به اندازه آهن مهم و باارزش است. روی برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم و همچنین برای رشد و تقسیم سلولی از اهمیت بالایی برخوردار است. بعلاوه، بدن از عنصر روی برای درمان زخم‌ها و تبدیل کربوهیدرات‌ها به انرژی قابل استفاده استفاده می‌کند.

    همچنین شما برای داشتن حس بویایی و چشایی سالم به روی نیاز دارید. یک وعده 112 گرمی سیرابی و شیردان دارای 1.6 میلی گرم روی است.

    بدن یک مرد و یک زن بزرگسال روزانه به ترتیب به 11 و 8 میلی گرم روی نیاز دارد. مصرف یک وعده سیرابی شیردان در طول روز 15 درصد از نیاز روزانه بدن مردان و 20 درصد از نیاز روزانه بدن زنان به روی را تامین می‌کند.




نوشیدن چای عملکرد مغز را تقویت می‌کند


 

  • نوشیدن چای عملکرد مغز را تقویت می‌کند

    به گزارش خبرنگار مهر، «فنگ لی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ملی سنگاپور، در این باره می‌گوید: «نتایج ما اولین شواهد در مورد تاثیر مثبت نوشیدن چای را بر ساختار مغز نشان می‌دهد و بیان می‌کند نوشیدن منظم چای تاثیر حفاظتی در مقابل زوال سازماندهی مغز ناشی از افزایش سن دارد.»

    تحقیقات قبلی اثبات کرده‌اند که نوشیدن چای برای سلامت انسان مفید است و تاثیرات مثبت آن شامل بهبود خلق و خو و پیشگیری از بیماری قلبی-عروقی است.

    در این مطالعه، تیم تحقیق داده‌های مربوط به سلامت، سبک زندگی و سلامت روانی 37 فرد بزرگسال بالا 60 سال را جمع آوری کرد.

    شرکت کنندگان در معرض تست‌های نوروروانشناختی و اسکن MRI هم قرار گرفتند.

    با بررسی عملکرد شناختی شرکت کنندگان و نتایج تصویربرداری، تیم تحقیق دریافت افرادی که حداقل 4 بار در هفته و به مدت حدود 25 سال چای سبز یا چای سیاه می‌نوشیدند مناطق مغزی‌شان به شیوه‌ای موثرتر عمل می‌کرد.




کامپیوتر کوانتومی چیست؟ - خبرآنلاین


 

  • کامپیوتر کوانتومی چیست؟ - خبرآنلاین

    شاید باورتان نشود که چه قدرتی در جیب‌های ما پنهان است. منظورمان گوشی‌های هوشمند امروزی است که قدرت پردازش آن‌ها، از ابررایانه‌های نظامی نیم‌قرن پیش که فضایی به‌اندازه‌ی یک اتاق را اشغال می‌کردند، بیشتر است. در اوج جنگ جهانی دوم، رئیس شرکت IBM تصور می‌کرد که فقط پنج دستگاه رایانه‌ی همه‌جانبه مانند «انیاک» برای حل همه‌ی مشکلات جهان کافی است؛ اما امروز، رایانه‌هایی به‌مراتب سریع‌تر در جای‌جای زندگی بشر حضور دارند و وابستگی ما به استفاده از آن‌ها هم روزبه‌روز بیشتر می‌شود. توسعه‌ی رایانه‌ها و ابررایانه‌ها به‌قدری سریع پیش می‌رود که پیش‌بینی شده تا سال 2040 میلادی (1419 شمسی)، انرژی مصرفی همه‌ی رایانه‌ها و ابزارهای همراه از توان فناوری‌های امروز برای تولید انرژی فراتر خواهد رفت و جهان شاهد خاموشی‌های گسترده خواهد بود.

    هرچند مهندسان کامپیوتر و الکترونیک در شرکت‌هایی مانند اینتل، ARM (سازنده‌ی تراشه‌های کوالکوم) و انویدیا به طراحی پردازنده‌های سریع‌تر، کم‌مصرف‌تر و بهینه‌تر مشغولند؛ اما بیشتر پژوهشگران در تلاشند رایانه‌های کوانتومی را از ابزاری آزمایشگاهی به محصولی تجاری تبدیل کنند. رایانه‌های کوانتومی، به‌مراتب سریع‌تر و بهینه‌تر از رایانه‌های الکترونیکی امروزی هستند و می‌توانند با حل مسائلی که پیشرفته‌ترین ابررایانه‌های الکترونیکی قادر به پردازش آن‌ها نیستند، انقلابی در پیشرفت تمدن بشر ایجاد کنند. اما رایانه‌ی کوانتومی چیست، چگونه کار می‌کند و چه فایده‌ای دارد؟

    شرکت کانادایی «D-Wave» یکی از نخستین عرضه‌کنندگان رایانه‌های کوانتومی تجاری است و پردازنده‌ی کوانتومی آن 2000 کیوبیت را پردازش می‌کند. پردازنده‌ی D-Wave بر اساس فرآیند خنک‌سازی بی‌دررو عمل می‌کند و در محاسبات مسائل بهینه‌سازی به کار می‌آید، ازاین‌رو برخی کارشناسان، این پردازنده را جزء پردازنده‌های کوانتومی به حساب نمی‌آورند.

    کامپیوتر کوانتومی D-Wave: شرکت کانادایی «D-Wave» یکی از نخستین عرضه‌کنندگان رایانه‌های کوانتومی تجاری است و پردازنده‌ی کوانتومی آن 2000 کیوبیت را پردازش می‌کند. پردازنده‌ی D-Wave بر اساس فرآیند خنک‌سازی بی‌دررو عمل می‌کند و در محاسبات مسائل بهینه‌سازی به کار می‌آید، ازاین‌رو برخی کارشناسان، این پردازنده را جزء پردازنده‌های کوانتومی به حساب نمی‌آورند.

    محدودیت‌های رایانه‌ی الکترونیکی

    سخت‌افزار رایانه‌های امروزی بر پایه‌ی قطعه‌ای الکترونیکی به نام «ترانزیستور» عمل می‌کند. شاید در کلاس ریاضی مدرسه با نوشتن اعداد در مبنای 2 و حساب کردن با آن‌ها آشنا شده باشید. با عبور یا قطع جریان الکتریکی در ترانزیستورها می‌توان مقادیر 0 و 1 را تعریف کرد و محاسبات پیچیده‌ای روی آن‌ها انجام داد. قدرت محاسبات پیشرفته‌ترین ابررایانه‌ی امروزی که «SUMMIT» نام دارد، 122?3 پتافلاپس است، یعنی این ابررایانه می‌تواند در هر ثانیه 122?300?000?000?000?000 محاسبه روی اعداد اعشاری انجام دهد؛ اما ابررایانه‌ها از حل برخی مسائل پیچیده، مانند شکستن رمزنگاری امنیت تبادلات بانکی یا تجزیه‌ی اعداد بسیار بزرگ به عوامل اول، ناتوانند.

    فیزیک کوانتومی و کیوبیت

    تصور کنید توپی پلاستیکی را پیوسته به دیوار روبه‌روی خودتان پرت می‌کنید. هرچند بار که این کار را تکرار کنید، می‌بینید که توپ پس از برخورد به دیوار، برمی‌گردد. به‌بیان‌دیگر، توپ همیشه در این‌سوی دیوار باقی می‌ماند و هرگز آن‌سوی دیوار دیده نمی‌شود. این آزمایش، نمونه‌ای از پدیده‌های بزرگ‌مقیاس است که با «فیزیک کلاسیک» و «مکانیک نیوتنی» توصیف می‌شود. حال اگر ابعاد توپ و دیوار را کوچک و کوچک‌تر کنیم، با پیامدهای عجیبی روبه‌رو می‌شویم. تصور کنید توپ به ابعاد یک ذره‌ی الکترون رسیده و دیوار مقابل هم سد متراکمی است که حفره‌ای برای گذر الکترون ندارد. اگر به‌دفعات الکترون را به این دیوار پرتاب کنیم، مشاهده می‌کنیم که بعضی وقت‌ها برمی‌گردد، بعضی‌وقت‌ها آن‌سوی دیوار ظاهر می‌شود (گویی از میان دیوار، تونل زده) و بعضی وقت‌ها درون دیوار به دام می‌افتد. به‌بیان‌دیگر، پرتاب الکترون به دیوار نفوذناپذیر همیشه پیامد یکسانی ندارد و الکترون با احتمال‌های مختلفی برمی‌گردد، تونل می‌زند یا به دام می‌افتد. این آزمایش، نمونه‌ای از پدیده‌های ریزمقیاس است که با «فیزیک کوانتومی» توصیف می‌شود و این حالت‌های مختلف را با موجودی ریاضیاتی به نام «تابع موج» توضیح می‌دهیم.

    فیزیک‌دانان توانسته‌اند با استفاده از پدیده‌های کوانتومی، کیوبیت (واحد اطلاعات کوانتومی) بسازند. در شرایطی که بیت‌های الکترونیکی یا در حالت خاموش (0) یا در حالت روشن (1) قرار دارند، کیوبیت‌ها می‌توانند 0، 1 یا هر مقداری بین آن‌ها داشته باشند. برای درک بهتر، یک کره را تصور کنید. در کامپیوتر الکترونیکی، هر بیت فقط می‌تواند روی قطب شمال یا قطب جنوب کره قرار داشته باشد؛ اما کیوبیت می‌تواند روی هر نقطه‌ای از سطح کره قرار بگیرد؛ بنابراین کیوبیت می‌تواند اطلاعات به‌مراتب بیشتری را در خود ذخیره کند. محاسبات کوانتومی هم روی تابع موج کیوبیت‌ها انجام می‌شود و ازآنجایی‌که در هر مرحله از محاسبات، اطلاعات بیشتری پردازش می‌شوند؛ سرعت پردازش رایانه‌ی کوانتومی به شکل نمایی افزایش پیدا می‌کند.

    توجه: برای مشاهده‌ی اینفوگرافیک در ابعاد بزرگ، تصویر را در پنجره‌ی تازه‌ای باز کنید.

    انقلاب رایانه‌های کوانتومی

    رایانه‌های کوانتومی قرار نیست جایگزین رایانه‌های الکترونیکی شوند. قرار دادن کیوبیت‌ها در حالت‌های شکننده‌ی کوانتومی و نگهداری آن‌ها در این وضعیت، نیازمند شرایط بسیار دشوار و فوق‌العاده سردی (نزدیک به صفر مطلق) است. برای فراهم‌آوردن این شرایط خاص، از سیستم‌های خنک‌کننده‌ی رقیق‌ساز استفاده می‌شود که در اینفوگرافیک زیر، ساختار آن را نشان داده‌ایم.رایانه‌های کوانتومی فقط برخی مسائل خاص را سریع‌تر از ابررایانه‌های الکترونیکی حل می‌کنند و ابررایانه‌ها، کماکان بخش مهمی از سخت‌افزارهای آینده را تشکیل خواهند داد. پیش‌بینی دقیق تأثیر رایانه‌های کوانتومی بر پیشرفت تمدن بشر و تأثیر آن بر زندگی روزمره، کار سختی است؛ اما شرکت‌های بزرگی مانند آی‌بی‌ام، گوگل، مایکروسافت و حتی اینتل، پروژه‌های بزرگی را برای ساخت رایانه‌ی کوانتومی تجاری در دست اجرا دارند. افزایش دقت شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای و به‌خصوص پدیده‌های ریزمقیاس کوانتومی، طراحی و آزمایش داروهای جدید، پیش‌بینی وضعیت هوا، تحلیل داده و هوش مصنوعی از مهم‌ترین کاربردهای رایانه‌های کوانتومی خواهد بود.

    چند مثال ساده

    1- می‌خواهیم گذرواژه‌ی (پسوورد) فایل رمزگذاری‌شده‌ای را پیدا کنیم. تنها راه‌حل این مسئله آن است که گذرواژه را حدس بزنیم و آن را امتحان کنیم. n حالت ممکن برای پاسخ وجود دارد و زمان لازم برای حدس‌زدن و آزمایش گزینه‌ی احتمالی برای همه‌ی آن‌ها یکسان است. هیچ راهنمایی یا نشانه‌ای برای یافتن پاسخ ارجح وجود ندارد و انتخاب تصادفی گزینه‌ها، فرقی با انتخاب آن‌ها بر اساس ترتیبی خاص ندارد.

    اگر برای انتخاب و آزمایش گذرواژه از کامپیوترهای الکترونیکی رایج استفاده کنیم، به‌طور متوسط پس از تعداد 2/n تلاش به نتیجه می‌رسیم؛ یعنی اگر چندین بار این کار را با کامپیوترهای الکترونیکی انجام دهیم، میانگین تعداد تلاش‌های موفق به 2/n نزدیک می‌شود. اگر از رایانه‌های کوانتومی برای حل این مسئله استفاده کنیم، زمان لازم برای دست‌یابی به گذرواژه‌ی درست با n√ (رادیکال n) متناسب خواهد بود. می‌بینید هرچه n عدد بزرگ‌تری باشد، رایانه‌ی کوانتومی سریع‌تر به جواب می‌رسد.

    جست‌وجو در بانک‌های اطلاعاتی عظیم، یکی از این نمونه‌مسائل است. فرض کنید دفترتلفنی در اختیار دارید که 100 میلیون نام و شماره در آن ثبت شده است. اگر با رایانه‌ی الکترونیکی معمولی بخواهید عنوانی را در این دفترتلفن جست‌وجو کنید، به‌طور میانگین 50 میلیون عملیات لازم است تا به پاسخ برسید؛ اما با استفاده از رایانه‌ی کوانتومی، پس از 10هزار عملیات به جواب می‌رسید.

    2- تجزیه‌ی عددی با 617 رقم (متناظر با 2048 بیت) به عوامل اول، یکی از مسائلی است که ابررایانه‌های الکترونیکی نمی‌توانند آن را حل کنند؛ اما یک دستگاه رایانه‌ی کوانتومی ایده‌آل که 4096 کیوبیت داشته باشد، می‌تواند این مسئله را در 110 روز حل کند. رایانه‌ی کوانتومی قدرتمندتری که از 20 میلیون کیوبیت بهره می‌برد، می‌تواند همین مسئله را در 8 ساعت حل کند.

    بخش اصلی این مطلب، پیش‌ازاین در شبکه‌ی رشد منتشر شده است.