لحظ? بلعیده شدن یک ستاره توسط سیاهچاله+فیلم
- لحظ? بلعیده شدن یک ستاره توسط سیاهچاله+فیلم
آفتابنیوز :
تلسکوپ تس که به منظور کشف و مطالع? سیارههای فراخورشیدی (خارج از منظومه شمسی) طراحی و ساخته شده، چگونگی تخریب و بلعیده شدن یک ستاره از سوی یک سیاهچاله را رصد و اطلاعات آن را بررسی کرده است.
دادههای این تلسکوپ غولپیکر اخیرا واقعهای موسوم به ASASSN-19bt را ثبت کرده که طی آن یک ستاره به یک سیاهچاله نزدیک شده و کشش شدیدی که از سمت سیاهچاله ایجاد شده، ستاره را به سمت خود جذب کرده است.
تعداد بازدید : 810در این رویداد فضایی، نیروی جاذبه سیاهچاله سبب میشود که ستاره متورم شده، بشکند و به شکل یک جریان گازی درآید. دُم این جریان گازی به سمت مخالف جریان جاذبه و به سوی فضا فرار میکند اما باقی آن به دور جریان میچرخد و یک قرص برافزایشی را شکل میدهد.
قرص برافزایشی یک ساختار دیسک مانند از ماده است که به شکل حلقوی به دور یک جسم خاص میچرخد. در این رویداد که اختلالات جزر و مدی نام دارد، قسمتهایی از ستاره که نتوانستهاند از نیروی جاذبه سیاهچاله بگریزند به داخل سیاهچاله کشده میشوند. این امر منجر به تولید پرتوهای نوری و همینطور اشعه ایکس میشود که ممکن است برای چند سال باقی بماند.
تلسکوپ تس که به مدت یکسال با کمک چهار دوربین خود بخشهایی از فضا را رصد میکرد همچنین تلسکوپ اروپایی اکسامام-نیوتون (XMM-Newton)، در زمان وقوع این رویداد یعنی در 1 بهمن 1397 (21 ژانویه 2019) توانستند نور، اشعه ماوراءبنفش و اشعه ایکس ساتع شده از این رویداد را دریافت کنند.
آنان همچنین متوجه شدند که دمای حاصله از این رویداد در عرض چند روز تا 50 درصد کاهش یافته است؛ مسالهای که در مطالعات پیشین دیده نشده بود.
این اتفاق بسیار نادر است و هر ده تا صدهزار سال یکبار در کهکشانی مانند راه شیری به وقوع میپیوندد. یافتههای آینده به درک بهتر ما از چنین رویدادهای نادری کمک خواهد کرد.
سرما و باران در استانهای شمالی؛ تهران خنک میشود
- سرما و باران در استانهای شمالی؛ تهران خنک میشود
امین حسین نقشینه افزود: همچنین از بعدازظهر روز شنبه ( 6 مهرماه ) در ارتفاعات شمالی آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل افزایش ابر و بارش پراکنده رخ می دهد که تا روز یکشنبه ادامه دارد و بعدازظهر یکشنبه گستره بارش ها به خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی می رسد، دوشنبه بارش ها به غرب سواحل خزر محدود می شود.
وی اظهارداشت: در سه روز آینده جنوب شرق کشور به ویژه در ارتفاعات جنوبی استان های سیستان و بلوچستان ، کرمان و شرق هرمزگان رشد ابر پیش بینی شده که همراه با بارش پراکنده ، رعد و برق و وزش باد شدید خواهد بود.
وی ادامه داد: از ظهر یکشنبه هفته آینده وزش باد شدید برای خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان ، خراسان جنوبی و شمال یزد رخ می دهد که گاهی با گرد و خاک همراه خواهد بود.
نقشینه به کاهش دما در برخی جنوب کشور اشاره کرد و گفت: امروز آبادان و اهواز کاهش دمای سه تا چهار درجه ای داشتند و هوای اهواز مه آلوده بود، اما روز گذشته اهواز با دمای 45 درجه گرمترین نقطه کشور بود که پیش بینی می شود فردا به 42 درجه بالای صفر برسد.
وی افزود : از شنبه هفته آینده شاهد کاهش دما در مشهد خواهیم بود، همچنین دمای تبریز امروز 28 درجه بالای صفر و یکشنبه 24 درجه می شود، دمای اردبیل امروز 31 ، فردا 28 و یکشنبه هفته آینده 23 درجه بالای صفر خواهد رسید، دمای رشت نیز امروز 29 درجه بالای صفر و یکشنبه هفته آینده 21 درجه بالای صفر خواهد بود.
کارشناس سازمان هواشناسی گفت: شهرکرد با دمای 3 درجه بالای صفر و اهواز 45 درجه بالای صفر به ترتیب خنک ترین و گرمترین نقاط کشور در 24 ساعت گذشته بودند.
تهران هفته آینده خنکتر میشود
نقشینه اظهار داشت: آسمان تهران امروز صاف و گاهی همراه با وزش باد خواهد بود، کمینه دمای امروز صبح مهرآباد 20 و شمیرانات 17 درجه بالای صفر بود، بیشینه دمای امروز و فردا در پایتخت به ترتیب 33 و 34 درجه بالای صفر خواهد بود، یکشنبه و دوشنبه هفته آینده کاهش دما در تهران رخ می دهد به طوری که دوشنبه دما به 29 درجه بالای صفر می رسد.
235231
ویرایش مخاطبان استوری به اینستاگرام میآید
- ویرایش مخاطبان استوری به اینستاگرام میآید
آفتابنیوز :
اینستاگرام یکی از بزرگترین و محبوبترین شبکههای اجتماعی در جهان به شمار میرود که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، میزبان بالغ بر یک میلیارد کاربر فعال در کشورهای مختلف جهان است که هر از گاهی با افزودن قابلیتهای جدید، سعی دارد نظر و توجه خیل عظیمی از کاربران و علاقمندانش را به خود جلب کند و سهم خود را در میان شبکههای اجتماعی افزایش دهد.
حالا به تازگی گزارشهای جدیدی در وب سایت digitalinformationworld منتشر شده است که نشان میدهد این شبکه اجتماعی در نظر دارد به کاربران کمک کند تا در تعیین و ویرایش مخاطبان استوریهای بهاشتراک گذاشته شده خود اختیار و سرعت عمل بیشتری داشته باشند.
به نظر میرسد که کاربران به هنگام به اشتراک گذاشتن استوری در پلتفرم اینستاگرام، قادر خواهند بود گزینه جدیدی را تحت عنوان edit audience مشاهده کنند که به واسطه آن قادر خواهند بود افراد و فالوورهای موردنظر خود را از مشاهده استوری خود منع کنند. گفته میشود که این قابلیت درواقع یک میانبر به Hide story from است.
قابلیت افزودن استوریهای اینستاگرام در ماه اوت سال گذشته 2016 میلادی به این شبکه اجتماعی اضافه شد و از همان ابتدا میلیونها طرفدار را به خود جذب کرد. از آن زمان تاکنون که حدود بیش از یک سال میگذرد، میتوان گفت این قابلیت مهمترین و پرطرفدارترین قابلیتی است که تاکنون به اپلیکیشن اینستاگرام افزوده شده است.
مطالعه رخدادهای علمی دنیا، پیش شرط اولیه ژورنالیسم علم
- مطالعه رخدادهای علمی دنیا، پیش شرط اولیه ژورنالیسم علم
اساتید حوزه ارتباطات معتقدند افرادی که به بحثهای علمی وارد بوده و در آن تخصص دارند، راحتتر میتوانند اصول کار خبرنگاری را بیاموزند زیرا اگر فرد با مبانی علم آشنا باشد، میتواند به راحتی روزنامهنگاری را نیز آموزش ببینند.
در حوزه علمی از خبرنگار دو انتظار میرود. در مرحله اول خبرنگار باید قابلیت حرفهای برای نوشتن و پیاده کردن مطلب را داشته باشد. تنظیم مناسب مهمترین موضوعی است که از یک نویسنده خبر انتظار میرود. اما در مرحله بعد یک خبرنگار باید در حوزهای که در آن کار میکند، اشراف داشته و با موضوعات و مسائل آن آشنا باشد.وقتی اتفاقی رخ میدهد، نباید تنها زمانی باشد که خبرنگار به دنبال تحلیل آن است بلکه در تمام سال ژورنالیسم علم باید پیگیر مسائل و موضوعات مختلف بوده و با موضوعات مشابه آن مأنوس باشد.
شرکت در نشستها و کنفرانسهای مختلف میتواند در این موضوع به خبرنگار کمک کند. مطالعه مستمر مجلات مختلف علمی در سطح دنیا میتواند در این حوزه بسیار گرهگشا باشد. یک ژورنالیست علمی باید تمام مطالب تاپِ موضوع مورد بحث خود را بخواند و با محتوای برونداد جهانی امور، آشنایی داشته باشد.
خبرنگار علم باید با افراد مختلف در حوزه آشنا باشد. ژورنالیست علمی باید بداند در موضوع مورد بحث خود با چه کسی صحبت کند. شاید بر اساس دستور رسمی، گفتگو با سخنگوی سازمانهای مختلف اولین اولویت خبرنگار باشد اما در بسیاری از مواقع این افراد نمیتوانند اطلاعات درستی را منتقل کنند، به همین دلیل در بسیاری از موارد خبر مناسب منتشر نمیشود. مشکل عمده بسیاری از خبرنگاران در حوزههای مختلف این است که فرد مورد نظر و صاحبنظر را با شخصیتهای اصلی سازمانی متمایز نمیکنند زیرا در گفتگو با مسئولان نهادها، گاهی مطالب نادرست و یا وعدههایی مطرح میشود که در طول زمان ممکن است مشکلساز شود و به همین دلیل محتوای مطلب، حرفهای نخواهد بود.
ژورنالیست علم باید بداند با چه کسی مصاحبه کند. انتخاب فرد مناسب میتواند خروجی مناسبی نیز داشته باشد اما در کنار این انتظار میرود که وی به مطالعه مستمر نیز بپردازد. اصولاً خبرنگارانی که در سمینارهای مختلف شرکت میکنند پس از صحبتهای سخنران اصلی که اصولاً معاون وزیر و یا مسئولان رده بالا هستند، سالن را ترک میکنند این در حالی است که ژورنالیست علمی باید از مطالب مختلفی که در سمینارها و همایشها گفته میشود، استفاده کند و همین گوش دادن نیز میتواند بار علمی فرد را افزایش دهد. هیچ شخصی بدون زحمت نمیدرخشد و برای آنکه در هر حوزهای فرد شاخصی شود، باید تلاش مداوم صورت گیرد.* استاد زلزله شناسی مهندسی پژوهشگاه بین المللی زلزله و عضو وابسته فرهنگستان علوم
* منتشر شده در خبرگزاری آنا
سوگواری برای یخچالی که دیگر نیست+عکس
- سوگواری برای یخچالی که دیگر نیست+عکس
آفتابنیوز :
تمام یخچالهای طبیعی سوییس به دلیل گرمایش زمین در حال آب رفتن هستند اما "پیتزول" اولین یخچالی است که مرگ آن اعلام شده است.
الساندرا دجاکومب، از انجمن حمایت اقلیمی سوییس به خبرگزاری فرانسه گفت که این یخچال "آن قدر آب شده که از دیدگاه علمی دیگر نمیتوان آن را یک یخچال طبیعی نامید."
این انجمن که کوهنوردی روز یکشنبه برای یادبود یخچال پیتزول را برنامهریزی کرده میگوید حدود صد نفر در این برنامه شرکت میکنند که همزمان با نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل و گردهمآیی رهبران و فعالان جهانی برای بحث درباره مبارزه با تبعات تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین برگزار میشود.
کوهنوردان، فعالان محیط زیست و زمینشناسانی که در این برنامه حضور دارند برای رسیدن به محلی که پیش از این یخچال پیتزول در آن شکل گرفته بود، به مدت دو ساعت در "کوهپیمایی تشییع" شرکت میکنند.
در این مراسم تعدادی از شرکتکنندگان سخنرانی میکنند و حلقه گلی به یادبود یخچال پیتزول - که یکی از مهمترین یخچالهای طبیعی برای پژوهشگران بود - بر دامنه کوه میگذارند.
دانشمندان برآورد میکنند که در صورت ادامه وضع فعلی حدود هشتاد درصد از 1500 یخچال طبیعی سوییس تا پایان قرن بیست و یکم از بین خواهند رفت.
چند هفته پیش در ایسلند هم مراسمی مشابه خبرساز شد که به یادبود یخچال اوکجوکول و با حضور گسترده فعالان محیط زیست برگزار شد؛ اولین یخچال طبیعی ایسلند که تسلیم گرمایش زمین شد.
سه تصویر زیر روند فرسایشی یخچال طبیعی پیتزول را از تابستان سال 2006 تا اواخر تابستان سال 2019 نشان میدهد.
.: Weblog Themes By Pichak :.