سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مسافران در دام تورهای غیرمجاز


 

  • مسافران در دام تورهای غیرمجاز

    گزینه‌های زیادی برای سفر وجود دارد و استفاده از خدمات آژانس‌های مسافرتی یکی از راه‌های مطمئن برای مردم است. در این شرایط، افزایش نامتعارف تورهای مسافرتی غیرمجاز فعالیت دفاتر آژانس مسافرتی را تحت‌الشعاع قرار داده و به معضلی در زمینه گردشگری تبدیل کرده است.  علی‌اصغر میرزاعلی محمدی‌ها، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین، در گفت‌وگو با همشهری از معضلات و مشکلات تورهای گردشگری غیرمجاز می‌گوید.  

    • شرایط آژانس‌های مجاز

    رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین گفت: آژانس مسافرتی شغلی نیست که هر شخصی بخواهد وارد این حرفه شود و آن را ادامه دهد. برای این شغل داشتن تجربه، تخصص، تحصیلات و مدارک مورد نیاز لازم است و شخص متقاضی این حرفه نباید شغل دیگری داشته باشد. دفتر آژانس مسافرتی باید مدیر فنی و اپراتور قطار داشته باشد و ضمانت‌نامه‌های بانکی نزد سازمان میراث فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری که متولی اصلی این شغل است، گذاشته شود. مساحت دفتر هم باید از 40 مترمربع به بالا باشد.  

    محمدی‌ها بیان کرد: از قدیم این شرایط بوده است ولی اکنون متاسفانه بسیاری از اشخاص که بعضاً مشاغلی هم دارند با انجام تبلیغات تورهای زیارتی و تفریحی برگزار می‌کنند. حتی در بسیاری از ارگان‌ها و اداره‌ها می‌بینیم که کارمندان تورهای گردشگری تشکیل می‌دهند. این اتفاق در دانشگاه‌ها، مدارس و بسیاری از نهادهای عمومی دیگر هم توسط هیات‌های امنا شکل گرفته است. حتی در این میان تعداد زیادی تورهای خانگی هم فعالیت می‌کنند.

    وی افزود: طبق تصویب هیات وزیران، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که بدون مجوز بند «ب» عضو سازمان گردشگری هستند، حق برگزاری تور به صورت خودسرانه ندارند. اشخاصی که در ارگان‌ها، نهادها، دانشگاه‌ها یا سایر اماکن می‌خواهند گروهی را تشکیل دهند و به مسافرت ببرند باید به دفاتر مجاز آژانس‌های مسافرتی مراجعه کنند، قرارداد ببندند، مجوز بگیرند و لیدر آژانس همراه تور آنها باشد. درواقع تور را باید این دفاتر اجرا کنند.

    این مسئول دفاتر آژانس مسافرتی استان قزوین گفت: تورهای گردشگری غیرمجاز به دلیل این‌که هزینه‌ حقوق پرسنل دفتر، بیمه مسافران، مالیات و اجاره دفتر ندارند در زمان ثبت‌نام مبلغی کمتر از دفاتر آژانس مسافرتی از مسافران می‌گیرند، ولی آنها چون ضمانت‌نامه و تعهد ندارند در صورت بروز مشکل نمی‌توان با آنها برخورد کرد. در این میان، تورهای غیرمجازی هم داریم که در حین سفر به بهانه‌های مختلف هزینه‌های دیگری از مسافران دریافت می‌کنند. علاوه بر اینها، بیشتر این تورها خودروهای استاندارد و مناسب مسیر هم تهیه نمی‌کنند.  

    محمدی‌ها ادامه داد: ما در دفاتر آژانس مسافرتی در فصل تابستان و ایام نوروز منشور حقوق مسافر داریم. برای فصول دیگر هم منشورهای کلی تدوین شده است. خودرویی که این دفاتر تهیه می‌کنند همه استانداردهای لازم را داراست. آژانس‌های مسافرتی مسافران را بیمه می‌کنند و چون از آغاز فعالیت ملزم به ارائه ضمانت‌نامه‌های بانکی هستند، تحت نظارت قرار دارند و در صورت بروز تخلف یا اتفاقی با آنها برخورد می‌شود.  

    • حمایت میراث فرهنگی

    رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین تصریح کرد: با توجه به افزایش بیش از حد تورهای گردشگری غیرمجاز، به حمایت سازمان متولی این امر یعنی سازمان میراث فرهنگی نیاز داریم. این سازمان باید با کمک نیروی انتظامی، اداره اماکن، مسئولان دستگاه قضایی و دادستان جلو این نابسامانی گردشگری را بگیرند.  وی افزود: ما فقط می‌توانیم این تورها را شناسایی کنیم، ولی قدرت اجرایی نداریم. اشخاصی با لباس قانون باید بیایند و با تعهد گرفتن و سپس با جریمه و در نهایت خواباندن اتوبوس جلو آنها را بگیرند.  

    • بی‌اعتمادی مردم به آژانس‌های مسافرتی 

    رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین گفت: اغلب مردم ما از عواقب مسافرت با تورهای غیرمجاز آگاه نیستند. آنها نمی‌دانند که مجوز این حرفه براساس تجربه و علم این کار برای دفاتر آژانس‌های مسافرتی صادر می‌شود. متاسفانه ما با بحث بی‌اعتمادی مردم به آژانس‌های مسافرتی هم مواجهیم. وقتی شهروندان ما با تورهای غیرمجاز مسافرت می‌کنند و مشکلات و مسائل آنها را می‌بینند، چون نمی‌دانند اینها خارج از قوانین آژانس‌های مسافرتی فعالیت می‌کنند در نتیجه به آژانس‌ها بی‌اعتماد می‌شوند.  محمدی‌ها توضیح داد: مردم صرف هزینه کمتر و تبلیغات گسترده در شهر یا فضای مجازی با نام‌های جذابی که برای این تورها می‌گذارند از آنها استقبال می‌کنند و در صورت بروز مشکل به آژانس‌های مسافرتی و مجوزدار بی‌اعتماد می‌شوند و همه اینها به دلیل ناآگاهی آنهاست.  

    • آژانس‌های مجوزدار 

    رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین اظهار کرد: 48 آژانس مسافرتی مجوزدار در استان قزوین فعالیت می‌کنند. شهروندان قزوینی می‌توانند برای شناسایی این 48 دفتر به سایتی که در سازمان میراث فرهنگی در قسمت معاونت گردشگری تشکیل شده است مراجعه کنند و از لیست و آدرس دفاتر مجاز مطلع شوند. باید این فرهنگ در استان نهادینه شود که دفاتر آژانس‌های مسافرتی با وجود لیدر، تورهای مجرب و نیروهای کارآمد می‌توانند بهترین خدمات را به مسافران ارائه دهند. سطح خدماتی که تورهای غیرمجاز به مردم می‌دهند با سطح خدمات دفاتر ما کاملا متفاوت است.  

    علی‌اصغر میرزاعلی محمدی‌ها، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین، با اشاره به کاهش سفر و کارمندان دفاتر مسافرتی گفت: مردم باید در رفاه باشند تا از مسافرت‌های زیارتی و گردشگری استقبال کنند. افزایش قیمت بلیت‌های راه‌آهن و اتوبوس، شناور شدن نرخ‌های بلیت هواپیما و تورم باعث شده است مردم کمتر سفر بروند. این امر سبب شده است روز به روز از آمار کارمندان دفاتر ما کم شود. حتی دفتری داریم که فقط یک کارمند دارد در حالی که همان دفتر 3 سال پیش 8 کارمند داشته است. اگر به این منوال پیش برود، تعداد دفترهای آژانس مسافرتی ما به شدت کاهش می‌یابد.  




وقتی چشم‌ها را می‌بندیم - همشهری آنلاین


 

  • وقتی چشم‌ها را می‌بندیم - همشهری آنلاین

    امروزه زمینه‌های نزاع و درگیری در جوامع ماشینی و پرتنش کم نیست. خیابان‌های پرترافیک و آکنده از ماشین با سرنشین‌هایی بعضاً خسته و عصبی، محافل دوستانه با اختلافات سلیقه‌ای، محیط‌های کاری پرتنش، میادین ورزشی مملو از هواداران متعصب، نزاع نوجوانان کم‌تحمل در آستانه بلوغ و بسیاری زمینه‌های دیگر در جامعه همه مستعد دعوا و نزاع هستند. فحاشی عملی مذموم و ناپسند است که در قانون هم به عنوان یک جرم آمده است. حتی برای انواعی از این بزه مجازات‌هایی هم تعیین شده است، اما اکنون به قدری با رواج این عمل زشت در جامعه مواجهیم که حالت جرم و بزه بودن آن فراموش شده و به راحتی به راهی برای توهین به دیگران و انتقام گرفتن از طرف مقابل دعوا تبدیل شده است.  

    اشرف حقیقی، کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی و کارشناس مسائل خانواده، در گفت‌وگو با همشهری در مورد این معضل اجتماعی بیان کرد: دشنام در زبان فارسی از زمان‌های قدیم وجود داشته‌ است. گفتن ناسزا به معنای آغاز دعواست و بالاشهر و پایین‌شهر هم ندارد.  وی در مورد دلیل استفاده از فحش‌های ناموسی گفت: گاهی اوقات یکی از طرفین دعوا قدرتش بیشتر است و کتک می‌زند و طرفی که زور کمتری دارد برای خالی کردن خشم خودش و تحقیر طرف مقابل ناسزا می‌دهد حتی اگر به خشونت بیشتری ختم شود. ناسزا گفتن می‌تواند علت‌های فردی، روان‌شناختی و اجتماعی ـ فرهنگی داشته باشد.

    این روان‌شناس افزود: یادگیری در خانواده یکی از مهم‌ترین علل استفاده از ناسزاست. در واقع وقتی در خانواده‌ای این قبیل فحش‌ها مورد استفاده باشد، کودکان هم خواسته یا ناخواسته می‌آموزند هرچند از گفتن آن منع شوند. بخش دیگری از یادگیری از طریق گروه همسالان و قرار گرفتن در معرض خرده‌فرهنگ‌های بزهکاری اتفاق می‌افتد. در واقع در روند جامعه‌پذیری، از دوران کودکی در خانواده گرفته تا مدرسه و گروه همسالان و کنش‌های اجتماعی متقابل روزانه در جامعه، ادبیات فحش‌آلود می‌تواند وجود داشته باشد و بازتولید شود.  

    • مکانیسم دفاعی

    نازی اسپندار، جامعه‌شناس، گفت: یکی از دلایل به‌کارگیری کلمات رکیک در گفتمان‌ها بیان احساسات درونی دو طرف است. این الفاظ گاه به منظور شوخی و تحسین و در شرایطی هم به منظور توهین و خوار کردن طرف مقابل به کار می‌رود که نشان‌دهنده نداشتن مهارت گفت‌وگو، ناتوانی در حل اختلافات و کنترل خشم است. وی پرخاشگری را مکانیسمی دفاعی خواند و تصریح کرد: یکی از راهکارهای کاهش خشم در هنگام نزاع، پرخاشگری است و راه‌حلی آسان برای حل تضاد و تعارض‌های پیش‌آمده است که می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد.  

    این جامعه‌شناس با اشاره به برخی کامنت‌های توهین‌آمیز مخاطبان برای پست‌های فضاهای مجازی توضیح داد: این نوع رفتارها که گاهی با هجوم به صفحه شخصی فرد صورت می‌گیرد نشان‌دهنده بحرانی عمیق است. مهم‌ترین دلیل آن فشار ناشی از خشم‌های فروخورده است که در مشکلات فردی، اجتماعی، اقتصادی و... ریشه دارد. این حس در پی استیلای حس ناکامی بر فرد، محرومیت از حقوق فردی و اجتماعی، سرخوردگی ناشی از بی‌عدالتی و ضعف در تغییر وضع موجود ایجاد می‌شود. اسپندار یادآور شد: متاسفانه در سال‌های اخیر زنان و مردان به یک نسبت از کلمات توهین‌آمیز استفاده می‌کنند و سن استفاده از خشونت‌های کلامی به شدت کاهش یافته است.  

    • مجازات قانونی

    مهسا کیال‌ها، وکیل و فعال حوزه زنان، درباره جرایمی که قانون در این باره تعیین کرده است، گفت: طبق ماده 608 قانون مجازات اسلامی، توهین به افراد و استفاده از الفاظ رکیک 74 ضربه شلاق و بین 50 هزار تومان تا یک میلیون تومان جزای نقدی دارد که انتخاب هریک برعهده قاضی است. وی خاطرنشان کرد: در صورتی که طرف مقابل زن باشد و قذف (نسبت اطلاق‌شده به او روا نباشد) تا 80 ضربه شلاق بر او اعمال خواهد شد.  

    این حقوقدان با اشاره به ناکافی بودن این جرایم برای پیشگیری از شیوع این دست از فحاشی‌ها در سطح اجتماع بر ضرورت فرهنگسازی تأکید کرد و افزود: مجازات فحاشی سبک است. از سوی دیگر برای اثبات این مساله به شاهد نیاز است که در بیشتر موارد کار را مشکل می‌کند؛ از این رو باید نهاهای فرهنگی در این زمینه فعال‌تر باشند. کیال‌ها ادامه داد: جمع قابل ملاحظه‌ای از زندانیان نزاع و درگیری در استان را افرادی تشکیل می‌دهند که دلیل شروع نزاع خود را فحاشی عنوان می‌کنند، موضوعی که متاسفانه بین مردم امری عادی شده و قبح آن ریخته است. وی یادآور شد: به نظر می‌آید نهادها و فعالان حوزه‌های فرهنگی می‌توانند با ورود به این بخش به حفظ ساختارهای اجتماعی که مبنای آن احترام متقابل است و همچنین کاهش جمعیت مجرمان ناشی از نزاع و درگیری‌های خیابانی کمک شایانی کنند. در این میان نباید نقش رسانه‌ها و نهادهای آموزشی همچون مدارس را نادیده گرفت.

    • اهمیت تربیت کودکان

    بدون شک یکی از مهم‌ترین راه‌های کاهش فحاشی در جامعه آموزش‌های اخلاقی درون خانواده به کودکان است تا این رفتار نابهنجار به تدریج در جامعه اصلاح شود.  حجت‌الاسلام میلاد قلی‌پور از مدیران پایگاه‌های فرهنگی ـ اجتماعی قزوین در این مورد اظهار کرد: رفتار پدر و مادر اولین و مهم‌ترین الگو برای کودکان است. اگر در خانه والدین ادبیات درست و مناسبی نداشته باشند، نمی‌توان انتظار داشت که فرزندان آنها خیلی باادب باشند و از کلمات و الفاظ مناسبی استفاده کنند. پس اولین قدم این است که والدین از ادبیات صحیح استفاده کنند و به ‌ویژه پدر خانواده باید از کاربرد الفاظ زشت اجتناب کند.

    وی در مورد برخورد با کودکانی که از الفاظ نادرست استفاده می‌کنند، گفت: وقتی کودکی در حال بی‌ادبی کردن است باید والدین خود را کنترل کنند و آرام باشند تا ناراحتی او فروکش کند. دیگر این‌که به موضوعاتی که ممکن است باعث بروز این نوع رفتار در فرزندان بشود فکر کنند. شاید سایر اعضای خانواده کاری کرده‌اند که باعث ناراحتی او شده است و این رفتار او انعکاسی از تصمیم اعضای خانواده بوده است. شاید هم چیزی در محیط دوستانه برای او آزاردهنده است.  

    حجت‌الاسلام قلی‌پور ادامه داد: والدین هنگامی که فرزندشان در عصبانیت دشنام می‌دهد و بی‌ادبی می‌کند نمی‌توانند با داد و بیداد او را آرام کنند. بهترین راه این است که سعی کنند اول احساس خشم و حال بد او را درک کنند و سپس آرامش را به او برگردانند. اگر فرزند ناآرامی دارند باید وقت بیشتری را همراه با او بگذرانند و با او بیشتر صمیمی شوند.

    این کارشناس و مشاور خانواده افزود: باید به فرزندان کمک کرد برای حل مشکلات پیش‌آمده، راه‌حلی منطقی و درست پیدا کنند و بدانند که بی‌ادبی کردن و فحش دادن راه درستی نیست. گرسنگی و تشنگی زیاد که به کودک فشار بیاورد، تحریک‌های محیطی، نداشتن خواب کافی و بدخواب شدن، تاثیر نوع خاصی از دارو یا خوراکی و بسیاری از موارد دیگر نیز می‌تواند موجب شود کودک رفتاری خشن و نادرست داشته باشد. والدین باید به این موارد نیز توجه کنند.




مهاجرپذیری از عوامل افزایش اعتیاد در البرز


 

  • مهاجرپذیری از عوامل افزایش اعتیاد در البرز

    برخلاف این‌که اکنون اعتیاد مقوله ناشناخته‌ای نیست و هر کس در همسایگی و یا نزدیکان و آشنایان خود با این بیماری مواجه شده، بسیاری از افراد این موضوع را فرسنگ‌ها دور از کانون خانواده خود می‌بینند، بنابراین ابتلا به اعتیاد مواد مخدر را بسیار دیر در فرزندان خود متوجه می‌شوند. اعتیاد یک ناهنجاری اجتماعی است و جرم محسوب نمی‌شود، بنابراین تمامی آحاد مردم باید برای پیشگیری و درمان این امر اقدام کنند. مواجهه با اعتیاد بدون آموزش نتیجه عکس خواهد داشت، از این رو آگاهی‌بخشی به خانواده‌ها و استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد تاثیر انکارناپذیری در این رابطه دارد.

    • تلاش برای مبارزه با مواد مخدر

    مدیر کل امور اجتماعی استانداری البرز که معتقد است مردم در قالب سازمان‌های مردم‌نهاد بیشتر از مسئولان برای کنترل و درمان اعتیاد موثرند، می‌گوید: موضوع اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر در مدار توجه مسئولان کشور است، بنابراین هر روز شاهد مبارزه جدی با این پدیده شوم هستیم و البرز نیز چون در مجاورت پایتخت و در مسیر 14 استان کشور قرار دارد، همچنین به‌شدت مهاجرپذیر است، به دور از این آسیب نیست، از این رو اقدامات گسترده‌ای برای مبارزه با اعتیاد انجام داده است.

    «عیسی قبادی» می‌افزاید: اکنون شاهد تلاش‌های مجدانه دستگاه‌های مسئول ازجمله نیروی انتظامی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر هستیم، ولی نکته قابل توجه ایجاد بستر مشارکت مردم در این حوزه است که البته سازمان‌های مردم‌نهاد تاکنون فعالیت‌های چشمگیری داشته‌اند. وی می‌گوید: باید به این باور برسیم که مبارزه با مواد مخدر در ابتدا باید از خانه شروع شود و بعد به خیابان برسد، اما در جاهایی سیاست‌ها برعکس بوده، اگر شرایطی فراهم شود که در کانون گرم خانواده روابط نزدیک‌تری شکل گیرد، بسیاری از آسیب‌ها به‌خودی‌خود پیشگیری و کنترل می‌شوند. قبادی می‌افزاید: اکنون تعداد زیادی سازمان مردم‌نهاد در استان البرز شکل گرفته، البته به این آمار نباید اکتفا کرد و باید جهت‌گیری برنامه‌ریزی‌ها به سوی توسعه کمی و کیفی این سازمان‌ها باشد که اکنون مقدمات کار فراهم شده است.

    • کمک مردم برای کنترل اعتیاد

    مدیرکل بهزیستی البرز با اشاره به این‌که اعتیاد یک پدیده اجتماعی است و باید به صورت اجتماعی و با کمک مردم پیشگیری و کنترل شود، می‌گوید: در بهزیستی و سیاست‌های کلان دولت این اعتقاد وجود دارد که دولت و دستگاه‌های مسئول به‌تنهایی نمی‌توانند با پدیده لجام‌گسیخته اعتیاد مبارزه کنند، بنابراین مردم باید وارد صحنه شده و مسئولان را یاری دهند. «اسدالله حیدری» می‌افزاید: آمار بسیار نگران‌کننده است. بیش از یک میلیون و 400 هزار معتاد به مواد مخدر در سراسر کشور وجود دارد که البته با احتساب تقریبی خانواده‌های آنها بیش از 6 میلیون نفر متاثر از این پدیده هستند که برای این جمعیت بزرگ باید اقداماتی در اسرع وقت صورت گیرد.

    • 140 مرکز میان‌مدت اقامتی 

    مدیرکل بهزیستی البرز می‌گوید: قانون و مقررات به اندازه کافی برای این موضوع وجود دارد، ولی همچنان وضع نگران‌کننده است و مصرف مواد مخدر صنعتی روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند. از طرفی تعداد مصرف‌کنندگان خانم نیز زیاد شده و همچنین سن ابتلا به 20 سال رسیده است؛ با توجه به این امر باید در برنامه‌ریزی‌ها تجدید نظر کرد و با یک تغییر نگرش کارها را دنبال کرد. حیدری می‌افزاید: اکنون 140 مرکز میان‌مدت اقامتی در استان وجود دارد که به شکل خصوصی در امر درمان اعتیاد تحت پوشش بهزیستی فعالیت می‌کنند. البته ارگان‌های مختلف نیز در این بحث فعال هستند. 20 پایگاه خدمات اجتماعی و سازمان مردم‌نهاد نیز در حوزه پیشگیری از اعتیاد خدمات ارائه می‌دهند.

    وی می‌گوید: در بخش زنان نیز 8 مرکز میان‌مدت اقامتی ایجاد شده که برای درمان آنها فعالیت می‌کنند، اما کارهای پیشگیرانه بیشتری برای زنان صورت گرفته که اهم آنها راه‌اندازی مراکزی است که آنها بعد از درمان، برای این‌که بازگشت مجدد به مصرف مواد مخدر نداشته باشند، با دریافت آموزش‌های لازم توانمند شوند، از این رو آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای به صورت رایگان برای این افراد در نظر گرفته شده است.

    • اعتیاد بیماری همسایه نیست

    یک کارشناس مبارزه با مواد مخدر می‌گوید: یک تلقی غلط بین مردم وجود دارد که تصور می‌کنند اعتیاد بیماری همسایه است و هرگز قدم به خانه ما نمی‌گذارد، در صورتی که همین باور اشتباه گاهی منجر به اعتیاد افراد خانواده می‌شود. «سعید نوروزی» می‌افزاید: معتادانی که مواد مخدر مصرف می‌کنند تا مدت‌ها خود را معتاد نمی‌دانند و زمانی متوجه این موضوع می شوند که بسیار در آن غرق هستند و آسیب‌های بسیاری دیده‌اند. وی می‌گوید: با اجتماعی کردن پدیده اعتیاد به مواد مخدر و آگاهی دادن به مردم می‌توان در آنها این دغدغه را ایجاد کرد که ممکن است فرزند همین خانواده نیز در معرض خطر باشد و باید با اقداماتی از ابتلای او جلوگیری کرد.




وقتی سرمایه‌گذاران گردشگری دلسرد می‌شوند


 

  • وقتی سرمایه‌گذاران گردشگری دلسرد می‌شوند

    بسیاری از روستاهای زیبای البرز مکانی مناسب برای گسترش صنعت گردشگری هستند. استان به وسعت تقریبی 5800 کیلومترمربع بیش از 450 اثر تاریخی و طبیعی ثبت‌شده ملی را در دل خود جای داده است. طبیعت زیبای رودخانه و جاده کرج- چالوس از جمله جلوه‌هایی است که با وجود امکانات محدود، سالانه شاهد حضور میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی است. شهرستان‌های کرج، ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد، اشتهارد و فردیس البرز هر یک به نوعی از جاذبه‌های طبیعی، فرهنگی و تاریخی بسیار دیدنی برخوردارند.

    • ایجاد تحول در صنعت گردشگری

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز از آمادگی کامل سرمایه‌گذاران خصوصی برای رونق‌بخشی به گردشگری استان خبر داد. «رحیم بنامولایی» در خصوص ضرورت توسعه و ایجاد تحول در صنعت گردشگری می‌گوید: این اظهارات بیانگر آن است که زمینه برای رفع موانع موجود در این بخش مهیا شده است. وی توسعه صنعت گردشگری را راهگشای بهبود فضای کسب و کار، کاهش وابستگی به درآمد نفت و ریشه‌کن شدن چالش بیکاری در جامعه‌ ذکر می‌کند. بنامولایی می‌افزاید: تحول در صنعت گردشگری استان نیازمند همراهی و همکاری نزدیک مدیران دستگاه‌های اجرایی و فعالان اقتصادی استان به‌ویژه در بحث ایجاد و تقویت زیرساخت‌های این صنعت است.

    رئیس پارلمان بخش خصوصی البرز با اشاره به تاثیر توسعه گردشگری در پویایی اقتصاد می‌گوید: با توجه به وجود جاذبه‌های فراوان و کم‌نظیر گردشگری در البرز، نه‌تنها بخش خصوصی استان، بلکه سرمایه‌گذاران خارجی نیز از مشارکت و سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری استانمان استقبال می‌کنند. بنامولایی می‌افزاید: از دستگاه‌های اجرایی و نیز علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در توسعه صنعت گردشگری انتظار داریم با تعامل و همکاری نزدیک راه را برای ایجاد تحول در این صنعت هموار کنند.

    وی ساخت هتل‌ها و مجموعه‌های توریستی در چند منطقه استان به‌ویژه در حاشیه 2 سد بزرگ طالقان و امیرکبیر و در جوار مرکز اسکی دیزین را از نیازهای توسعه گردشگری استان عنوان کرد. وی اظهار امیدواری کرد که با توجه به برنامه‌های دولت و ابراز تمایل مدیریت عالی استان البرز به توسعه گردشگری، ناهمواری‌های به‌ارث‌مانده از سالیان گذشته در گذر ایجاد تحول و رونق در این صنعت هموار شود.

    • معضلی بر سر راه گردشگری

    مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز می‌گوید: دریافت هرگونه مجوز در کشور منوط به دریافت استعلام‌های فراوان است که این خود یکی از معضلات فسادآفرین در جامعه به حساب می‌آید. در کشورهای غربی زمان پاسخگویی به استعلامات کمتر از 2 ساعت است، ولی ما در کشور پاسخ این استعلامات را آن‌چنان مشمول گذشت زمان می‌کنیم که متقاضی وقتی آخرین جواب را می‌گیرد، تاریخ اعتبار اولین استعلام به پایان رسیده است.  

    «فخرالدین صابری» می‌گوید: بسیاری از بانک‌ها تمایلی به پرداخت تسهیلات برای ایجاد زیرساخت‌ها و تاسیسات گردشگری ندارند و دلیل آن را نبود توجیه اقتصادی طرح‌های گردشگری بیان می‌کنند و این به عنوان معضلی دیگر بر سر راه رشد صنعت گردشگری به شمار می‌رود. وی می‌افزاید: تنها هتل پنج‌ستاره‌ای که در کرج با پیشرفت فیزیکی بیش از 75 درصد و سرمایه‌گذاری بیش از 180 میلیارد تومان در حال ساخت است، هنوز برای دریافت 50‌میلیارد تومان سرمایه در گردش از طریق سیستم بانکی به نتیجه نرسیده است. حداقل در یک سال و 6 ماهی که پیگیر کار هستم، با برگزاری نشست‌های متعدد و با بیان این‌که طرح فاقد توجیه اقتصادی است، این مهم رخ نداده است.

    صابری اضافه می‌کند: در استان نیازمند همیاری شهرداری‌ها، جهاد کشاورزی، محیط‌زیست، امور آب و همین‌طور دستگاه‌های متولی دریافت مالیات برای رونق صنعت گردشگری هستیم. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز می‌افزاید: فردی به میراث فرهنگی مراجعه کرده و به دلیل خستگی از مراجعات و دریافت برگه‌های متعدد برای مطالبه‌اش خواستار تعطیلی یک‌ساله واحد گردشگری خود شده و تصمیم دارد در شهر لندن سرمایه‌گذاری کند، چراکه آنجا به او احترام می‌گذارند، کمک مالی می‌کنند و زمین رایگان در اختیارش می‌گذارند.

    وی ادامه می‌دهد: اینها دردهایی است که فراوان گفته می‌شوند و ما هم فقط می‌شنویم. امیدوارم درک ما در این‌گونه مسائل افزایش یابد که امروز یاوران اصلی و اساسی دولت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در بخش‌های مختلف هستند که ما باید فرش قرمز زیر پای آنها پهن کنیم، زیرا که امروز اقتصاد مقاومتی بدون تقویت سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی امکان‌پذیر نخواهد بود.

    • تغییر دیدگاه‌ها نسبت به گردشگری البرز

    واقعیت این است که زیرساخت‌های گردشگری البرز نمی‌توانند به نیاز همه گردشگرانی که قصد توقف در این استان را دارند به‌خوبی پاسخ دهند. نباید به بهانه این‌که در البرز هتل چندستاره، اقامتگاه‌ مناسب و قابل دسترس و… وجود ندارد، با بی‌میلی و نارضایتی از گردشگران میزبانی کنیم؛ چراکه ورود این گردشگران باعث می‌شود ضعف‌های موجود در زیرساخت‌های گردشگری استان بیش از پیش نمایان شود. باید دیدگاه «البرز استانی عبوری و گذری است» را از ذهن‌ها دور کنیم و البرز مقصد گردشگری باشد. به واسطه این‌که بسیاری از البرزنشینان مهاجر هستند، حس میزبانی از گردشگران در آنها پررنگ نیست که این امر به ضعف در زیرساخت‌های نرم‌افزاری بخش گردشگری بازمی‌گردد.

    به گزارش همشهری، معاون گردشگری میراث فرهنگی البرز با اشاره به ضرورت رفع کمبودهای زیرساختی در حوزه گردشگری می‌گوید: با نمایان شدن این ضعف‌ها مسئولان کلان مجاب می‌شوند که متناسب با تقاضای موجود برای توسعه زیرساخت‌ها و امکانات حوزه گردشگری اقدام کنند. «احمد ترکاشوند» ادامه می‌دهد: بدون شک تا زمانی که حس نیاز برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری استان در میان مسئولان به وجود نیاید، شاهد اتفاقات بزرگی در این حوزه نخواهیم بود. وی اضافه می‌کند: برای ایجاد این حس نیاز باید دیدگاه «البرز استانی عبوری و گذری است» در ذهن مسئولان اصلاح شود؛ چراکه علی‌رغم این‌که این استان سالیان سال به عنوان شاهراه ارتباطی چندین استان مطرح بوده، ولی بیش از برخی از استان‌ها مکان تاریخی، طبیعی، زیارتگاهی و… را در خود جای داده است.

    معاون گردشگری میراث فرهنگی البرز می‌گوید: بدون شک بخش کوچکی از این ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری می‌تواند انگیزه توقف یک یا دوروزه را در مسافران ایجاد کند. توسعه زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری گردشگری به یک اندازه اهمیت دارد. معاون گردشگری میراث فرهنگی البرز با اشاره به این‌که زیرساخت‌های گردشگری صرفاً به هتل و رستوران و اقامتگاه محدود نمی‌شوند، ادامه می‌دهد: زیرساخت‌های گردشگری به 2 بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تقسیم می‌شوند که بدون اغراق باید گفت هر دوی این بخش‌ها به اندازه هم اهمیت دارند.

    این مسئول با بیان این‌که برخلاف بسیاری از استان‌ها حس میزبانی در البرزنشینان کمرنگ است، می‌گوید: به واسطه این‌که بسیاری از البرزنشینان مهاجرند، حس میزبانی از گردشگران در آنها پررنگ نیست که این امر به ضعف در زیرساخت‌های نرم‌افزاری بخش گردشگری بازمی‌گردد. وی اضافه می‌کند: برای رفع این ضعف معاونت گردشگری در طول سال چندین کارگاه آموزشی، نشست عمومی و همایش برگزار می‌کند تا اطلاعات مردم در زمینه نتایج حضور گردشگران در مناطق مختلف استان افزایش یابد. ترکاشوند ادامه می‌دهد: مردم باید به این باور برسند که حضور گردشگران در استان یک جریان مثبت اقتصادی و فرهنگی است و باعث تغییر در کمیت و کیفیت زندگی آنها می‌شود.

    • گردشگری، منبعی برای رونق اقتصادی

    مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری البرز با بیان این نکته که 54 درصد اشتغال در کشور مربوط به بخش خدمات است، می‌گوید: در بخش خدمات، صنعت گردشگری در جهان امروز در کنار صنعت نفت و خودروسازی به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی، رونق اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی شناخته می‌شود. «فخرالدین صابری» می‌افزاید: فرانسه در سال 2018 میزبان بیش از 84 میلیون توریست بوده است و بعد از آن، کشورهایی مثل اسپانیا و دیگر کشورها قرار دارند و این نشان‌دهنده میل و رغبت مردم به سفر و دیدن مقاصد جذاب تاریخی، طبیعی و گردشگری است. وی اضافه می‌کند: در ایران و به‌خصوص البرز فرصت‌های ارزشمندی داریم که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم و صنعت گردشگری را جایگزین صنعت نفت کنیم. تحقق رونق صنعت گردشگری در کشور ما منوط به همدلی و هم‌افزایی همه دستگاه‌های ذیربطی است که در هر استان، شهرستان و منطقه‌ای مسئولیتی بر عهده دارند.




زنگ جشنواره قصه‌گویی به صدا درآمد


 

  • زنگ جشنواره قصه‌گویی به صدا درآمد

    افرادی که راوی عاقبت نیک نیکوکاران و ذلت گناهکاران خواهند بود تا بذر بینش و بصیرت را آبیاری کنند و درخت عبرت را بار دهند. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که نقطه عطف جدیدی در زندگی بسیاری از افراد است، دریچه‌های تازه‌ای را برای انتقال تجربیات در قالب قصه و داستان می‌گشاید تا روزنه نگاه کودکان گسترده و قدرت تفکر، پربارتر شود تا در دنیای بزرگسالی آنچه را از قبل آموخته‌اند محقق سازند.

    به زعم خیلی از افراد که امروز در جایگاه‌های مختلف اجتماعی، مشغول به فعالیت‌های فرهنگی و ادبی و... هستند، کانون اولین، دریچه رشد شخصیتشان در دنیای قصه‌ها و داستان‌ها و آشنایی با کتاب و کتابخوانی بوده است. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای خیلی‌ها خانه و خانواده محسوب و بی‌شک این حس خوب به نسل‌های بعد منتقل می‌شود. اولین دوره جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در کانون پرورش فکری از سال 76 آغاز شد و امسال شاهد برگزاری بیست و دومین دوره این جشنواره در شهریور امسال خواهیم بود.

    • جشنواره در 2 بخش برگزار می‌شود

    رابط جشنواره قصه‌گویی در استان البرز می‌گوید: جشنواره بین‌المللی قصه گویی ویژه کودکان و نوجوانان در 2 بخش قصه‌گویی صحنه‌ای و 90ثانیه‌ای برگزار می‌شود. «لیلی همتی» با اشاره به حضور قومیت‌های متعدد در استان البرز این منطقه را دارای پتانسیل بالای استعدادهای قصه‌گویی عنوان کرده و می‌افزاید: برگزاری جشنواره‌ها یاریگر مسئولان حوزه کودکان و نوجوانان در شناسایی استعدادها خواهد بود.

    وی می‌گوید: تمرین زندگی و ارائه قصه‌هایی از دل قصه زندگی انسان‌ها، رویکرد اصلی بیست و دومین جشنواره قصه‌گویی است. وی می‌افزاید: ایجاد زمینه برای افزایش دانش نظری و تبادل تجربیات موثر و کاربردی میان قصه‌گویان و احیای سنت قصه‌گویی در جشنواره و همچنین ترویج روش‌های جدید قصه‌گویی به عنوان ابزار کارآمد ارتباطی، از اهداف برگزاری این جشنواره‌ها محسوب می‌شود.  همتی می‌گوید: علاقه‌مندان به شرکت در بخش صحنه‌ای تا 17 شهریور 98 فرصت دارند برای ثبت‌نام و بارگذاری فیلم قصه‌های خود به پایگاه اینترنتی جشنواره به نشانی www.kanoonfest.ir مراجعه کنند. وی ادامه می‌دهد: انتخاب قصه مناسب هم‌راستا با محورهای جشنواره، توانایی به‌کارگیری فنون قصه‌گویی (استفاده از زبان بدن، به‌کارگیری لحن و کلام، پرداخت قصه و...)، توانایی اجرای زنده در حضور مخاطب و تعامل با آنها و خلاقیت و نوآوری (متن، اجرا و پوشش) از مهم‌ترین شاخص‌های داوری این رویداد فرهنگی است.

    • نقشی مفید برای هنر قصه‌گویی

    مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز می‌گوید: خوشبختانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دهه‌های اخیر توانسته ‌است با برگزاری جشنواره قصه‌گویی، نقش سازنده و مفیدی در ترویج این هنر در جامعه داشته باشد و به همین دلیل تشکیل کارگاه‌های قصه‌گویی در نقاط مختلف استان در درخشش البرز در جشنواره‌های قصه‌گویی نقش کلیدی داشته است که می‌توان در همین زمینه به پویش گرم کتاب که در محله‌های متعدد استان البرز برگزار می‌شود، اشاره داشت.

    «قاسم سلیمانی» می‌افزاید: با توجه به این‌که بیان قصه‌ها، نسل‌ها را به هم نزدیک کرده و زمینه بلوغ و رشد شخصیتی و کسب مهارت‌های فردی را در کودکان و نوجوانان افزایش می‌دهد، در پرورش فکر کودکان، زمینه‌ساز مهم انتقال عناصر فرهنگی و ارتباط‌دهنده نسل امروز با گذشته خویش است و به این دلیل کانون پرورش فکری با تجربه و دستاوردهایی که در امر قصه‌گویی و آثار تربیتی آن دارد، با برگزاری جشنواره قصه‌گویی سعی بر اشاعه فرهنگ قصه و قصه‌گویی طبق روال سنوات گذشته دارد. وی در ادامه با اشاره به جاذبه‌هایی که قصه‌ها می‌توانند برای کودکان داشته باشند و تاثیر قابل توجهی که در تقویت مهارت‌های شنیداری و گفتاری که مقدمه‌ای بر یادگیری و انتقال مفاهیم است، داشته باشند، می‌گوید: قصه‌ها می‌توانند به کودکان ما در کسب مهارت‌ها و تجربه‌های مختلف کمک کنند تا در زندگی روزمره از این تجربیات بهره‌مند شوند.

    سلیمانی یادآور می‌شود: نباید از خاطر ببریم که اعتلای قصه‌گویی، ما را در داشتن جامعه‌ای با انسان‌هایی خردمند کمک خواهد کرد. وی با اشاره به رویکرد 2 سال اخیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می‌افزاید: جشنواره قصه‌گویی در 2 سال اخیر در سایه حضور فاضل نظری با رویکرد تازه‌ای به روابط بین‌فردی خانواده و توجه ویژه به نوجوانان، سعی در افزایش سطح مشارکت این قشر از جامعه داشته و با تعریف بخش «90ثانیه‌ای» سعی در بالا بردن حضور نوجوانان در جشنواره داشته تا اعتلای آگاهی این قشر را رقم بزند.

    وی تاکید می‌کند: در سال جدید علاوه بر پرداختن به بخش‌های متنوع سال پیش، بستر مشارکت برای جمعیت بیشتری از علاقه‌مندان برای استفاده از تمام امکانات کانون برای خلق یک جشنواره با نتایج درخشان فراهم شده است. سلیمانی یادآور می‌شود: قصه‌گویی یک رسم دیرینه برای توجه بیشتر به تک‌تک افراد جامعه است، از این رو کانون، سال گذشته با جانمایی بخش پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها سعی در ارسال این پیام داشت که توجه به یک‌یک افراد خانواده و توجه به ماهیت وجودی افراد از ملزومات برقراری ارتباط شایسته محسوب می‌شود که امنیت و آرامش بین‌فردی را در پی خواهد داشت.

    وی در این باره می‌افزاید: مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها با تمام احساس نهفته در وجودشان قصه می‌گویند، چراکه در ابتدا خود عاشق قصه‌هایشان هستند و اینگونه می‌توانند در قصه‌گویی و تاثیرگذاری موفق باشند. معمولا محتوای قصه‌گویی این افراد برگرفته از قصص قرآن، احادیث، ادبیات شفاهی، ضرب‌المثل‌ها و... است که در واقع نقش بسیار موثری در انتقال دین، فرهنگ و تاریخ داشته ودارد.  مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان البرز می‌گوید: برای افزایش میزان مشارکت در جشنواره سال 98 بخش جدیدی بازگشایی شده که اهالی رسانه می‌توانند در این بخش خاطرات در قالب یک روایت و رویدادهای شغلی خود را بیان کنند تا در بخش مجزایی مورد بررسی قرار گیرد.

    • نقش کلیدی قصه در آموزش متون درسی

    یکی از شرکت‌کنندگان در جشنواره که سال‌هاست برای کودکان قصه می‌گوید، قصه‌گویی را یکی از شیوه‌های مفید برای آموزش کودکان می‌داند. وی قصه شنیدن را برای کودکان امری ضروری می‌داند که حتی می‌تواند نقش کلیدی در آموزش متون درسی به دانش‌آموزان داشته باشد. «ملک‌آرا ترکمان» می‌گوید: همچنین باید به این مطلب توجه داشته باشیم که کودکان رفته‌رفته از دنیای صمیمی مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌هایشان محروم می‌شوند، چون رادیو و تلویزیون و فضاهای اینترنتی یکه‌تاز شده‌اند. این جشنواره و حضور مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها می‌تواند پوششی برای این حلقه مفقوده باشد.