سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بهترین حمام‌های آب گرم طبیعی در جهان، حتی در فصل تابستان!


 

  • بهترین حمام‌های آب گرم طبیعی در جهان، حتی در فصل تابستان!
    درباره لست سکند

    لست سکند در سال 89 با هدف ارائه خدمات متفاوت و با کیفیت به شما عزیزان در صنعت گردشگری تاسیس شده است.
    سیاست اصلی سایت، ارائه اطلاعات کامل و صحیح و بدون جهت گیری و جانب داری و بدون واسطه میباشد. همچنین اشتراک گذاری تجارب مسافران در بخشهای مختلف از ویژگیهای بارز و خاص سایت محسوب میشود و با استقبال بسیار زیاد کاربران نیز مواجه شده است.




تاثیر تحریم‌های آمریکا بر دسترسی ایرانیان به دارو


 

  • تاثیر تحریم‌های آمریکا بر دسترسی ایرانیان به دارو

    آمریکاییها بهانه های سیاسی مخصوص به خود را برای توجیه حمایت از صدام داشتند. به همین دلیل من نمی خواهم با زبان قانون و منشور ملل متحد حرفهایم را بزنم من می‌خواهم با زبان حقوق انسانها صحبت کنم و بنویسم. زیرا من شاهد پایمال شدن حقوق انسان ها در جنگ نابرابر سیاسی بین ایران و آمریکا بوده ام. در این مناقشه سیاسی، مردم شامل کودکان، جوانان، زنان و سالمندان آسیب های زیادی دیده اند. آنچه مسلم است ریشه مشکلات ایران و آمریکا سیاسی است، بنابراین به طور فیزیکی جنگ با سلاح و روشهای مرسوم آن (به جز موارد کمی ) بین ایران و آمریکا رخ نداده است و آشکار است که ریشه این تقابل ها سیاسی است . انتظار میرود در تقابل های سیاسی طوری اقدام شود که مردم به خصوص گروه های آسیب پذیر جامعه آسیب نبینند. گروه هایی نظیر کودکان، سالمندان، زنان، فقرا و ... تحریمهای اقتصادی اگر چه در ظاهر ممکن است طوری برنامه ریزی شود که آسیب های آن متوجه دسترسی مردم به غذا و دارو نگردد، اما در عمل اینگونه نیست . اگر روابط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و جغرافیایی حاکم بر دنیای امروز را مورد ملاحظه قرار دهیم متوجه خواهیم شد که اینها در هم تنیده (Integrated)  و متاثر از همدیگر کنش و واکنش دارند. روابط اقتصادی در حوزه های بانکی، تجارت بین الملل، گمرک و .... را نمیتوان از سایر روابط جدا دانست . بنابراین وقتی تحریم اقتصادی رخ می دهد در دنیای یکپارچه و در هم تنیده امروز که نام دهکده جهانی بر آن نهاده شده است همه روابط و پارامترها آسیب خواهند دید.

    ایران به اقتضای شرایط و سیاست هایی که پس از پیروزی انقلاب داشته است سرمایه گذاریهای خوبی را برای دسترسی آحاد جامعه به داروها انجام داده است.

     ایران یکی از پیشروترین کشورهای دنیا در تولید داروهای ژنریک بوده ونزدیک به چهل سال تجربه خوبی در تولید داروهای ژنریک و دسترسی مردم به داروهای ارزان داشته است. همچنین ایران آن بخش از داروهایی که در کشورش تولید نمی شود را از شرکت های معتبر وارد کرده و در اختیار مردم قرار داده است. در حال حاضر نزدیک به 97 درصد نیاز دارویی جامعه ایران از طریق یکصد شرکت تولید کننده دارو در ایران تامین و تنها 3 درصد واردات می شود. شرکت هایی که تولید و واردات دارو را انجام می دهند شرکت های خصوصی و متعلق به مردم در قالب شرکت های سهامی خاص و یا عام هستند. مردم از طریق بازار بورس و همچنین سرمایه گذاریهای خصوصی در این صنعت سرمایه گذاری سنگینی کرده اند، صنعتی که به نظر میرسد نباید در مناقشات سیاسی و حتی جنگ آسیب ببینند. به عنوان فردی که در سندیکای صنایع داروسازی ایران مسئولیت دارم و به عنوان شخصی که در صنعت حضور فعال دارم معتقدم از تمام جهات، دسترسی مردم به دارو در اثر تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران مختل خواهد شد .

    مهمترین تاثیرهای تحریم های اقتصادی آمریکا بر دسترسی مردم به داروها را می‌توان در موارد زیر بیان کرد :

    الف : اثراتی که تحریم ها بر اقتصاد کشور و حوزه سلامت خواهد گذاشت :
    1- تولید، اشتغال و درآمد ملی کم خواهد شد.
    2- بیکاری بیشتر شده، درامد سرانه کاهش می یابد و توان هزینه کردن مردم برای سلامت خود کمتر میشود.
    3- کاهش درآمد دولت بر  تامین منابع سلامت تاثیر منفی خواهد داشت، در حال حاضر حدود 7 درصد درامد ملی در ایران برای حوزه سلامت هزینه میشود. با توجه به اینکه بیش از 95 درصد مردم ایران از بیمه دولتی استفاده می کنند کاهش درآمد دولت باعث آسیب جدی به سلامت مردم خواهد شد.

    4- تقریبا تمام داروهای موجود در فهرست داروهای ایران تحت پوشش بیمه عمومی هستند و کاهش درآمد دولت دسترسی مردم به داروها را به شدت کم و پرداخت از جیب مردم به خصوص فقرا بیشترخواهد شد .
    5- زنجیره تامین مواد را برای شرکت های تولیدی و وارداتی کند و طولانی خواهد کرد.
    6- به دلیل بروز تحریها نیاز مردم به دارو و خدمات پزشکی بیشتر خواهد شد  (افزایش بروز بیماریها، افزایش مصرف ناشی از تقاضای القایی و...  ).

    7- کیفیت داروها و خدمات سلامت کاهش خواهد یافت ودر نتیجه بیماریها مزمن تر و سلامت مردم آسیب بیشتری خواهد دید.
    8- آسیب پذیری فقرا که در شرایط عادی نیز آسیب پذیرترند بیشتر خواهد شد. همچنین گروههای در معرض خطر مانند کودکان ، سالمندان ، زنان و ...
    9- دسترسی به واکسنهای ضروری کاهش نگران کننده ای خواهد داشت.

    ب : تاثیرات بر تولید دارو در ایران:
    1- در ایران یکصد شرکت داروسازی در زمینه تولید داروهای آماده مصرف،و بیش از 50 شرکت نیز در حوزه تولید مواد اولیه و بسته بندی دارو فعالیت می کنند .
    2- این شرکت ها بیش از 10 هزار ماده مختلف را در فرآیندهای تولید خود به کار می گیرند. این مواد از کشورهای گوناگون ( بیش از بیست کشور دنیا ) وارد میشود و دهها شرکت در این کشورها تامین کننده ان میباشند. به یقین تحریمهای اقتصادی و بانکی امریکا بسیاری از این شرکتها را برای ادامه  کار با شرکتهای ایرانی منصرف خواهد نمود زیرا امریکا بازار بزرگتر و جذابتری برای انها خواهد بود و ریسک اسیب در بازار امریکا را به خاطر کار با ایران نخواهند پذیرفت.
    3- نیروهای شاغل در این صنایع به طور مستقیم حدود 25 هزار نفر و به طور غیر مستقیم در شرکت های توزیعی ، داروخانه ها ، شرکت های پشتیبان بالغ بر یکصد هزار نفر می باشند.

    4-  نزدیک به 20 درصد نیروی شاغل در صنعت داروسازی نیروهای تحصیل کرده با مدارک تخصصی هستند.
    5- وقتی تحریم اقتصادی آمریکا روابط بانکی را مختل می کند زنجیره تامین کالا توسط این شرکت ها نیز مختل می گردد. برای تولید یک دارو گاهی لازم است بیش از 15 ماده از شرکت های مختلف واقع در کشورهای گوناگون تهیه شود، تحریم بانکی و روابط بانکی سخت و پیچیده باعث می گردد شرکت های دارویی نتوانند مواد مورد نیاز خود را به موقع و همزمان تهیه کنند. وقتی برای تولید یک دارو ده ماده اولیه و جانبی مختلف مورد نیاز است، تهیه نشدن تنها یک جزء باعث خواهد شد تولید آن دارو متوقف گردد.
    6- یادآور می شود 97 درصد نیاز دارویی ایران توسط شرکت های تولیدی داخل ایران تامین می شود، شرکت ها وقتی نتوانند تمام اجزاء دارو را به موقع و همزمان تهیه کنند زنجیره تولید و فروش آنها مختل خواهد شد. حاصل این شرایط متوقف شدن تولید دارو، بیکاری کارگران، گران شدن داروها ناشی از افزایش هزینه های تولید و ... و در نهایت کمبود داروهای تولید داخل خواهد بود.

    7- در صورتیکه زنجیره تولید دارو در ایران مختل شود که با تحریمهای اقتصادی و بانکی آمریکا این اتفاق در حال رخ دادن است دسترسی مردم به داروهای تولید داخل که به طور میانگین 500 درصد ارزانتر از ژنریک های وارداتی هستند مختل خواهد شد .
    8- تحریم ها باعث خواهد شد که درآمد عمومی جامعه کاهش یابد و مردم توان خرید داروهای گران تر را نداشته باشند. بنابراین حتی اگر دارویی به صورت ساخته شده هم وارد شود مردم توان خرید آن را نخواهند داشت.
    9- زمینه برای حضور داروهای تقلبی و با کیفیت پایین فراهم خواهد شد و مردم آسیب می بینند .مرزهای ایران با پاکستان، دوبی، ترکیه و ... مهمترین راه های وارد کردن داروهای تقلبی خواهد شد. همین اتفاق می تواند زنجیره تامین مواد اولیه و جانبی شرکت های تولیدی رخ دهد و مواد تقلبی در زنجیره تولید آنها وارد گردد، که حاصل آن وارد شدن داروهای باکیفیت پایین و بلکه داروهای بی کیفیت و مضر برای سلامت به چرخه توزیع خواهد بود.

    ج: مختل شدن زنجیره تامین داروهای وارداتی :
    1- در حال حاضر اگر چه تنها 3 درصد داروهای ایران (بر اساس مقدار کمی ) وارداتی هستند ولی نزدیک به 35 درصد ارزش بازار ایران مربوط به داروهای وارداتی است. به همین دلیل داروهایی که وارد می شوند داروهای تخصصی و گران قیمت هستند.
    2- داروهای وارداتی اغلب از اروپا و آمریکا وارد می شوند.
    3- به دلیل گران بودن و همچنین موقعیت جغرافیایی ایران امکان اینکه اشکال تقلبی این داروها در شرایط تحریم از طریق کشورهای همجوار وارد ایران شود افزایش خواهد یافت .

    4- تحریم ها باعث خواهد شد تا زنجیره تامین داروهای وارداتی کند شود و امکان بروز کمبودهای مقطعی افزایش یابد. در کمبودهای مقطعی داروهای تقلبی بیشتر و آسیب به بیماران بیشتر خواهد شد.
    5- اصولا داروهای وارداتی که تخصصی هستند برای بیماران خاصی که آسیب پذیرترند مصرف می شوند. در شرایط تحریم این بیماران بیشتر در معرض خطر قرار گرفته و دوره بیماری آنها طولانی تر می شود.
    6- هزینه بیماران وابسته به این داروها به دلایل: گران تر شدن داروها، طولانی تر شدن دوره درمان ، کاهش احتمالی حمایتهای دولت به دلیل کاهش منابع و ... کمتر خواهد شد.

    نتیجه‌گیری :
    تحریم های اقتصادی و بانکی امریکا علیه ایران دسترسی مردم به خصوص کودکان ، فقرا، سالمندان، زنان، بیماران مبتلا به بیماری های مزمن را به داروهای مورد نیاز شان مختل خواهد کرد.

    داروها گران تر، نامطمئن از نظر کیفیت خواهند شد و زنجیره تامین داروها گسسته و استمرار تامین داروها مختل می گردد. نتیجه آن ناقص شدن دوره درمان بیماریها، مزمن شدن بیماریها و ... می گردد. از طرف دیگر با تعطیلی خطوط تولید شرکت های دارویی ایران و عدم امکان تولید به موقع داروها نیاز ایران به واردات دارو افزایش خواهد یافت، از طرف دیگر دولت منابع کافی واردات دارو ها با قیمت های بالاتر و حمایت از مردم را نخواهد داشت.

     اینها همه هشداری انسان دوستانه است که پیش از آنکه تحریم های اقتصادی – بانکی آمریکا فجایعی نظیر مرگ 500 هزار کودک عراقی  یا مرگ دهها مادر کوبایی را رقم بزنند انسانهای مسئولیت پذیر در امریکا و دیگر کشورها مانع بروز این فاجعه شوند. 

    استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

    47212




چرا آمبولانس اورژانس، بیماران را فقط به بیمارستان دولتی می‌برد؟


 

  • چرا آمبولانس اورژانس، بیماران را فقط به بیمارستان دولتی می‌برد؟

    پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور  اظهار کرد: پرسنل سازمان اورژانس کشور در آمادگی کامل در زمان وقوع حوادث و بلایایی مانند سیل امسال به سر می‌برند و عملکرد ما در زلزله کرمانشاه کاملا مشخص است به طوری که امکانات، کمتر از یک ساعت به شهر زلزله‌زده کرمانشاه رسید.


    او ادامه داد: سازمان اورژانس کشور در زمان وقوع زلزله کرمانشاه، هفت رکورد جهانی را به ثبت رسانده است که دلیل آن آمادگی کامل نیروها و برنامه از پیش تعیین شده است؛ البته باید بگویم که از برکت اربعین بخشی از امکانات در نزدیکی کرمانشاه و مرزهای غربی قرار داشت.

    کولیوند تأکید کرد: در زمان وقوع حوادث تروریستی مانند مجلس یا اهواز، اورژانس کشور به عنوان اولین سازمان خود را به محله حادثه رسانده و خدمات قابل قبولی به مردم ارائه کرده است.

    رئیس سازمان اورژانس کشور افزود: سازمان اورژانس کشور لیستی از افراد گروه‌های پرخطر را در اختیار دارد و بر اساس آن در زمان بروز حادثه امکانات خوبی به این افراد داده می‌شود.

    او ادامه داد: اورژانس نقش موثر و مفیدی در زمان آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو ایفا کرده است و مردم از خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شده اورژانس رضایت کامل دارند.

    کولیوند بیان کرد: بر اساس پروتکل ابلاغی، آمبولانس‌های اورژانس باید بیمارانی که دچار وضعیت حاد هستند را به اولین بیمارستان دولتی، خصوصی و حتی خیریه منتقل کنند و اگر وضعیت این بیماران زیاد حاد نباشد باید به اولین بیمارستان‌ تحت پوشش وزارت بهداشت منتقل شوند.

    رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: اگر بیماری یک ماه گذشته در محدوده آمبولانس ما پرونده‌ای در بیمارستان و یا مرکز درمانی داشته باشد، به آن مرکز منتقل می‌شود اما اگر انتقالش به یک بیمارستان خصوصی را از پرسنل اورژانس درخواست کند ابتدا باید به یک بیمارستان دولتی منتقل و سپس درخواست اعزامش به یک بیمارستان خصوصی ارائه شود.

    64231




تاثیر خطرناک رژیم‌های کاملا گیاهی بر سلامت مغز


 

  • تاثیر خطرناک رژیم‌های کاملا گیاهی بر سلامت مغز

    محققان بر اساس بررسی‌های خود اظهار داشتند: روند رو به رشد استقبال از رژیم‌های غذایی گیاه محور می‌تواند سلامت مغز را تهدید کند زیرا «کولین» ترکیب مغذی است که از رژیم‌های غذایی گیاهی حذف می‌شود.

    این در حالیست که در مطالعات متعددی بر فوائد رژیم‌های غذایی گیاه محور تاکید شده‌ است. محققان افراد را به مصرف هر چه بیشتر سبزیجات و میوه‌ها تشویق می‌کنند زیرا معتقد به تاثیر مثبت این نوع رژیم غذایی برای سلامتی هستند.

    به طور مثال، نتایج تحقیقات حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی گیاه محور خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت را به ترتیب 32 و 23 درصد کاهش می‌دهد. همچنین در بررسی دیگر آمده‌ است تنها افزودن میزان میوه و سبزی بیشتری به رژیم غذایی خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و طول عمر را افزایش می‌دهد.

    با این وجود، محققان انگلیسی نسبت به روند رو به رشد مصرف رژیم‌های غذایی گیاهی ابراز نگرانی کرده‌اند. به گفته محققان ماده مغذی کولین همچون اسیدهای چرب امگا 3 برای بدن ضروری است زیرا به میزان کافی در بدن تولید نمی‌شود. بنابراین، دریافت این ماده مغذی از منابع غذایی اهمیت پیدا می‌کند.  

    کولین در جنبه‌های متعدد متابولیسم از قبیل ترکیب انتقال‌دهنده‌های عصبی، ساختار سلولی و متیلاسیون ضروری است. نتایج برخی از مطالعات نشان می‌دهد کمبود کولین با خطر ابتلا به بیماری کبدی، نارسایی عملکرد شناختی و حتی اختلالات عصب‌شناختی مرتبط است. این ماده مغذی در رشد مطلوب مغز به ویژه در دوران جنینی کلیدی است.

    به گزارش مدیکال نیوز تودی، تخم‌مرغ، لبنیات، گوشت ماهی و مرغ منابع اصلی این ماده مغذی به حساب می‌آیند. خشکبار، حبوبات و سبزیجاتی از قبیل بروکلی حاوی کمترین میزان کولین هستند.

    47212




پزشکان، کارتخوان ....و اداره مالیات!


 

  • پزشکان، کارتخوان ....و اداره مالیات!

    درباره رابطه پزشکان و مردم گفتنی زیاد است و مشکلاتی از هر دو طرف وجود دارد اما در باره این موضوع خاص به دو نکته اشاره می‌کنم:

    اول آنکه پزشکان بطور کلی در دو بخش دولتی و خصوصی فعالیت دارند. سهم پزشکان بخش دولتی در خدمات بستری حدود 80? است و مالیات هر نوع درآمد ایشان قبل از پرداخت کسر می‌شود. در بخش خصوصی هم که 80? خدمات سرپایی را ارائه می‌کند، حساب و کتاب به شدت برقرار است و همه پزشکان این بخش هر سال در خرداد ماه در تکاپوی حل و فصل مالیات هستند، آنهم نه “مالیات بر درآمد” بلکه مالیات بر عنوان و موقعیت پزشک و محل مطب و ...
    اعداد و ارقامی که در این باب و در باره فرار مالیاتی پزشکان مطرح شد، برای هر کس که با اقتصاد درمان آشنایی اجمالی داشته باشد خنده‌دار است؛ بخصوص وقتی پرداخت‌ها در بخش دولتی با 12 ماه تأخیر و در بخش خصوصی و بیمه تکمیلی با 6 ماه تأخیر صورت می‌گیرد. 
    پزشکان باید مالیات بدهند، این کار را کرده‌اند و در آینده هم خواهند کرد والبته نسبت به بی‌عدالتی اعتراض خواهند کرد، مانند جدولی که بجای درآمد، رشته را مبنای ضریب مالیات قرار داده است. 

    دوم: اگر ادعای این حجم از فرار مالیاتی درست باشد، متهم اول “اداره مالیات” است که چرا وظیفه خود را به درستی انجام نداده. مقایسه جایگاه اداره مالیات با بیمارستان‌های دولتی و حتی خصوصی در ارزیابی میزان اعتماد مردم به سازمانها که در سال 97 انجام شده، بسیار تأمل برانگیز است. همه ما تجربه نحوه محاسبه مالیات را داریم! چند سال قبل مأمور حقیقت‌یاب اداره مالیات به مطب بنده مراجعه کرد و پس از تأیید تمام مواردی که در اظهارنامه ذکر کرده بودم گفت: شما امر دیگری با من ندارید؟! عرض کردم خیر، شما حتما طبق قانون عمل خواهید کرد. لبخند زیبایی به من زد و مالیات آن سال من از کل درآمد مطب که هفته‌ای یک روز می‌رفتم بیشتر شد و پرداخت کردم! سال دیگر مامور محترمی تلفنی به من گفت شما با این وضع (هفته‌ای یک روز مطب، ماهی یک عمل خصوصی) چرا اصلا مطب می‌روید؟ گفتم برای این که مالیات بدهم! این تجربیات چون عینی است ذکر کردم وگرنه بدون شک افراد زیادی تجربه مشابه دارند، طبعا با رفتارها و البته نتایج متفاوت. اگر اداره مالیات کار خود را درست انجام می‌داد، هیچ پزشک و غیر پزشکی نمی‌توانست با راه‌های غیر متعارف از پرداخت مالیات طفره برود. شفافیت خیلی خوب است خصوصا وقتی که همه جانبه باشد و نورافکن آن به همه زوایا بتابد. 

    مالیات یکی از مهم‌ترین منابع همه دولت‌ها است و باید بصورت کاملا شفاف، عادلانه و منصفانه دریافت شود. هر مسیری که به این هدف منجر شود توسط تمام اقشار مردم ازجمله پزشکان پذیرفته خواهد شد. اگر واقعا این هدف چنانچه توسط مسئولان ذیربط گفته شده مورد نظر باشد، بهتر است بجای سوء استفاده از این موضوع و چوب حراج زدن به سرمایه های اجتماعی، سه ویژگی شفافیت، عدالت و انصاف را تعقیب کنیم. 

    *استاد گروه جراحی عمومی و رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران